Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ιράν: Άρχισε να ισχύει ο νόμος που αναστέλλει τη συμπόρευση με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν έθεσε από σήμερα σε ισχύ νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα και προβλέπει την αναστολή της συνεργασίας με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ/ΙΑΕΑ), μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το Ιράν απείλησε να διακόψει τη συνεργασία με τον ΔΟΑΕ κατηγορώντας τον ότι τάχθηκε υπέρ των δυτικών χωρών και δικαιολόγησε τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες ξεκίνησαν μια ημέρα αφότου το συμβούλιο του ΔΟΑΕ ενέκρινε ψήφισμα που καταδίκαζε την Τεχεράνη κρίνοντας ότι παραβιάζει τις υποχρεώσεις της για μη διάδοση πυρηνικών όπλων.

Ο νόμος προβλέπει ότι όποια μελλοντική επιθεώρηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν από τον ΔΟΑΕ θα απαιτεί έγκριση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

«Είμαστε ενήμεροι για αυτές τις πληροφορίες. Ο ΔΟΑΕ αναμένει περαιτέρω επίσημες πληροφορίες από το Ιράν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Σε άλλη εξέλιξη, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, σε συνέντευξή του στο CBS News, δήλωσε ότι ο αμερικανικός βομβαρδισμός της σημαντικής ιρανικής πυρηνικής εγκατάστασης του Φορντό προκάλεσε «σοβαρή και βαριά ζημιά» στην εγκατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο