Μέση Ανατολή

Τρίτη πυραυλική επίθεση από τους Χούθι σε 3 Μέρες – Αναχαίτιση από το Ισραήλ εν μέσω φόβων για νέα κλιμάκωση

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, αφού προηγουμένως ενεργοποίησε τις σειρήνες στην Ιερουσαλήμ και στο κεντρικό Ισραήλ.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ισάριθμες ημέρες που ο στρατός ανακοινώνει μια τέτοια αναχαίτιση.

Μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, οι αντάρτες Χούθιαπό την Υεμένη πραγματοποίησαν δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι η δράση τους αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους.

Στις 4 Μαΐου, πύραυλος των Χούθι για πρώτη φορά έπληξε την περίμετρο του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν, μια επίθεση που οδήγησε τις περισσότερες ξένες αεροπορικές εταιρίες που εξυπηρετούν το Τελ Αβίβ να αναστείλουν τις πτήσεις τους.

Σε αντίποινα για τις επιθέσεις αυτές, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε  τους τελευταίους μήνες αρκετά πλήγματα κατά στόχων των Χούθι στην Υεμένη, όπου έθεσε εκτός λειτουργίας το αεροδρόμιο της Σαναά και βομβάρδισε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου την περασμένη εβδομάδα.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ σύναψαν, με τη διαμεσολάβηση του Ομάν, συμφωνία εκεχειρίας με τους Χούθι, θέτοντας τέλος σε εβδομάδες αμερικανικών αεροπορικών πληγμάτων ως αντίποινα για τις πυραυλικές επιθέσεις των ανταρτών και των επιθέσεών τους κατά πλοίων στ΄ανοιχτά της Υεμένης.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ