Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Κατασβέστηκαν οι εστίες φωτιάς στο SOUNION - Το τάνκερ ρυμουλκείται προς το Σουέζ

Ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, οι επικίνδυνες εργασίες κατάσβεσης των 18 εστιών πυρκαγιών που έκαιγαν στις 21 Αυγούστου, πάνω στο υπό ελληνική σημαία ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου SOUNION.

Πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η κατάσβεση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα 27 ατόμων με την υποστηριξη του ναυαγοσωστικού πλοίου ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η ένοπλη ομάδα των ΧούΘι χτύπησε το πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα στις 21 Αυγούστου, ενώ τοποθέτησε και εκρηκτικά που προκάλεσαν τις πυρκαγιές οι οποίες μαίνονταν μέχρι την κατάσβεσή τους προχθές.

Ήδη, το τάνκερ ρυμουλκείται από το ναυαγοσωστικό πλοίο ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ με προορισμό το Σουέζ, όπου αναμένεται να διενεργηθεί η μετάγγιση του φορτίου των 150.000 τόνων ιρακινού αργού πετρελαίου που μετέφερε σε άλλο δεξαμενόπλοιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Εγγλέζοι θέλουν χρήσιμους ηλίθιους - The Spectator: Μόνο ένας στρατός στην Ευρώπη είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Ρωσία ο τουρκικός

Οι προφητείες των Ορθόδοξων Αγίων μας για ένα μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη θα βγουν σίγουρα αληθινές όπως και το ότι η...
Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Νότια Κορέα στοχεύει σε εκτοπισμό των Γερμανών κατασκευαστών από την Ελλάδα με την προώθηση υποβρυχίου εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων

Η χώρα αυτή γνωρίζει ότι ο εξοπλισμός σε νέα υποβρύχια από την Τουρκία με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων θα ωθήσει την...