Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ξέρουν πλέον το μυστικό οι Κούρδοι: Καταρρίφθηκαν άλλα τέσσερα drone του τουρκικού στρατού στο Βόρειο Ιράκ

Τον μπελά τους βρήκαν οι Τούρκοι με τις δυνατότητες που έχουν αποκτήσει οι Κούρδοι αντάρτες, οι οποίοι “κατεβάζουν σαν τις μύγες” όπως φαίνεται, τα τουρκικά dones. 

Κούρδοι αντάρτες κατέρριψαν τέσσερα drones του τουρκικού στρατού στο Ζαπ στο βόρειο Ιράκ, αναφέρει κουρδικό ΜΜΕ.

Οι αντάρτες κατέρριψαν περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του τουρκικού στρατού πάνω από το νότιο Κουρδιστάν ( Βόρειο Ιράκ).

Αρκετά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη του τουρκικού στρατού καταρρίφθηκαν πάνω από το στρατηγικό δυτικό μέτωπο των Κούρδων ανταρτών στην περιοχή Ζαπ

Το Γραφείο Τύπου των κουρδικών Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG) ανέφερε ότι συνολικά τέσσερα drones που ανήκουν στο τουρκικό κράτος έχουν καταρριφθεί στο Β.Ιράκ  από την αρχή της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα drones καταρρίφθηκαν πάνω από τις περιοχές Girê , Girê Amêdiyê και Girê Cûdî ( Βόρειο Ιράκ) στις 17-18-19 Ιουνίου.

Σε άλλη επίθεση, Κούρδοι αντάρτες κατέστρεψαν ένα σύστημα κάμερας παρακολούθησης που είχε εγκαταστήσει ο τουρκικός στρατός στην περιοχή Girê Amediyê στις 18 Ιουνίου.

Στις 19 Ιουνίου, οι τουρκικές δυνάμεις που προσπάθησαν να εγκαταστήσουν σύστημα κάμερας παρακολούθησης στην περιοχή Girê Cûdî, δέχθηκαν πυρά από τους Κούρδους αντάρτες με βαρέα όπλα και αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν.

Ως αντίποινα οι σήραγγες των Κούρδων στην περιοχή Girê, βομβαρδίστηκαν ανηλεώς από τους Τούρκους με απαγορευμένα εκρηκτικά και drones φορτωμένα με εκρηκτικά στις 18 και 19 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με το YPG, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε 16 επιθέσεις σε περιοχές Κούρδων ανταρτών στις 17, 18 19 Ιουνίου 2024.

Οι βομβαρδισμοί στόχευαν περιοχές στις περιοχές της Καννίν, Χαρκούκε, Γκάρε, Μετίνα και Ζαπ.

Σε μια δήλωση στις 20 Μαρτίου, η Κεντρική Διοίκηση του YPG αποκάλυψε ότι οι Κούρδοι μπόρεσαν να αποκτήσουν  σύστημα πυραύλων, με το οποίο προφανώς καταρρίπτουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τη Άγκυρας, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι οι Κούρδοι κατέχουν και συστήματα αντι-drones.

Επίσης ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας που διεξήχθη από τουρκικές δυνάμεις στρατοχωροφυλακής στα σύνορα μεταξύ της περιοχής του Ιρακινού Κουρδιστάν και της Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σε ανακοίνωσή του ότι στην επιχείρηση σκοτώθηκε ο στρατιώτης πεζικού, λοχίας Μεχμέτ Αλί Χορόζ. Η ανακοίνωση δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Γάλλος Α/ΓΕΕΔ : Τα συστήματα anti-drone εξαφάνισαν τα τουρκικά Bayraktar στην Ουκρανία

“Το πλεονέκτημα που απολαμβάνουν τώρα τα μικρά εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα πεδία μάχης, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, δεν είναι παρά «μια στιγμή στην ιστορία», δήλωσε ο Αρχηγός του γαλλικού Γενικού Επιτελείου του Γαλλικού Στρατού, Στρατηγός Πιερ Σιλ, στην αμυντική έκθεση Eurosatory στο Παρίσι σύμφωνα με ΜΜΕ.

Η φετινή έκδοση του Eurosatory παρουσίασε δεκάδες συστήματα αντι-drones, συμπεριλαμβανομένων όπλων, πυροβόλων και πυραύλων, ενώ εταιρείες όπως οι Safran, Thales και Hensoldt, παρουσίασαν λύσεις soft-kill για την εξάλειψη των drones με ηλεκτρονικά μέσα.

Ο Γάλλος Στρατηγός ανέφερε ότι στο πρόγραμμα κατασκευής οχημάτων μάχης Scorpion της Γαλλίας, εμπίπτει με την τοποθέτηση συστημάτων anti-drone σε δύο χρόνια, συνδέοντας την ικανότητα ανίχνευσης με πυργίσκους που θα μπορούν να εκτοξεύσουν πύραυλο ή χειροβομβίδα 40 mm.

Τα drones FPV πραγματοποιούν επί του παρόντος περίπου το 80% των πληγμάτων στην πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, όταν πριν από οκτώ μήνες αυτά τα συστήματα δεν ήταν παρόντα, σύμφωνα με τον Γάλλο Α/ΓΕΕΔ.

Ο Στρατηγός είπε ότι η κατάσταση δεν θα υπάρχει σε 10 χρόνια από τώρα και θα μπορούσε να τεθεί το ερώτημα εάν αυτό μπορεί να τελειώσει ήδη σε ένα ή δύο χρόνια.

Ο Σίλ ανέφερε το παράδειγμα του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους Bayraktar, “που είχε την επωνυμία ( λόγω Καραμπαχ) ως «ο βασιλιάς του πολέμου» στην αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά δεν χρησιμοποιείται πλέον επειδή είναι πολύ εύκολο να καταρριφθεί”.

Όλα αλλάζουν ραγδαία πλέον και στον τομέα των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, και νέα ηλεκτρονικά συστήματα θα είναι ικανά να εξουδετερώνουν τα εχθρικά drones, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
άρμα μάχης σε ποταμό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Εθνική τραγωδία! 800 Ουκρανοί στρατιώτες αφανίστηκαν στον ποταμό Δνείπερο σε αυτοκτονικές αποστολές -Με «κρέμασμα» απειλούν τον στρατηγό που τις διέταξε

Ο Ουκρανός στρατηγός Σοντόλ δέχεται απειλές και κριτική από όλη την χώρα μετά τις αυτοκτονικές αποστολές απόβασης στον...