Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ιρανός αξιωματούχος: Έχουμε τρομερό όπλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ-Πράκτορες του Ιράν ετοιμάζουν ταραχές στην Ευρώπη

Η σαββατιάτικη ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, έχει ενεργοποιήσει έναν ολόκληρο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Ιράν, στην ΕΕ, και ετοιμάζονται μαζικές διαμαρτυρίες και ταραχές ως μέτρο πίεσης στις κυβερνήσεις της ΕΕ.

Αυτό αναφέρει ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο, αναφέροντας ότι “ οι επικεφαλής ψυχολογικών επιχειρήσεων και πράκτορες πληροφοριών των Φρουρών της επανάστασης ζουν ανάμεσά μας στη δύση. Έχουν διεισδύσει μεταξύ των αριστερών αντι-Ισραηλινών και φιλοπαλαιστινιακών ομάδων και ηγούνται των διαδηλώσεων και των ταραχών τους για να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις της ΕΕ καθώς και στην κυβέρνηση των ΗΠΑ”.

Πρόκειται για μια πραγματικότητα στον πληροφοριακό και υβριδικό πόλεμο, που ασκεί και το Ιράν στην Ευρώπη, κάτι που συμφωνούν πολλοί ειδικοί αναλυτές.

Αυτό μεταφράζεται στο ότι ένας πόλεμος σήμερα εν έτει 2024, μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά  γεωγραφικά σύνορα των δύο χωρών, αλλά επεκτείνεται πολύ μακριά, απειλώντας κοινωνίες, οικονομία και ασφάλεια.

Ιρανός αξιωματούχος: Έχουμε όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν

Το Ιράν ξόδεψε δισεκατομμύρια σε υπόγειες «πυραυλικές πόλεις», ωστόσο για τη μεγαλύτερη επιχειρησιακή χρήση της δύναμης βαλλιστικών πυραύλων του, οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν πάνω  από το έδαφος, κάτι που έδωσε μια σαφή υπογραφή ανιχνεύσιμη σε διάφορες πλατφόρμες συλλογής πληροφοριών.

Τώρα όμως που οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται να κτυπήσουν αλλάζουν στάση και οι Ιρανοί και προειδοποιούν: “Θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν”, σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου, όλα αλλάζουν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει ένα όπλο που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πριν σε περίπτωση ισραηλινής επίθεσης.

“Καλώ τους Σιωνιστές να συμπεριφέρονται ορθολογικά”, δήλωσε ο Αμπολφάζι Αμούει (Abolfazl Amouei) σε συνέντευξή του σε ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

"Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε ένα όπλο που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής. Έχουμε σχέδια για όλα τα σενάρια. Από αυτή την άποψη, θα συμπεριφερθούμε ορθολογικά και με θάρρος», τόνισε ο ίδιος.
 
Λέγοντας ότι η απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ ήταν νόμιμη, ο υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος υπογράμμισε ότι το Ιράν δεν θέλει να ρίξει λάδι στην φωτιά της έντασης στην περιοχή.

«Είναι τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα που αποσταθεροποιούν (την περιοχή). Το μήνυμά μας είναι η ειρήνη και ταυτόχρονα η πολεμική  ετοιμότητα», πρόσθεσε ο Αμουέι, ο οποίος ανέφερε ότι το καλύτερο είδος βοήθειας που μπορούν να παράσχουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι να σταματήσουν τις επιθέσεις του Νετανιάχου.

Ο ίδιος τόνισε ότι “σε απάντηση στην ισραηλινή επίθεση στο κτίριο του προξενείου του Ιράν στη Συρία την 1η Απριλίου, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης επιτέθηκε σε στόχους στην κατεχόμενη Παλαιστίνη με δεκάδες drones και πυραύλους νωρίς την Κυριακή.

Το ισραηλινό καθεστώς επιτέθηκε στο προξενείο του Ιράν στη συριακή πρωτεύουσα της Δαμασκού την 1η Απριλίου.

Η ισραηλινή επίθεση οδήγησε στην καταστροφή ολόκληρου του κτιρίου και στον θάνατο και τον τραυματισμό ολόκληρου του προσωπικού που βρισκόταν μέσα σε αυτό. Επτά από τους στρατιωτικούς συμβούλους του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) σκοτώθηκαν μετά την ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό”.

Το Ιράν δεν θέλει τον πόλεμο, δεν θέλει όμως και να καταρρακωθεί το κύρος του καθεστώτος των μουλάδων, το οποίο πριν ένα χρόνο είχε σοβαρότατα προβλήματα με εξεγέρσεις από χιλιάδες Ιρανούς εντός χώρας.

Αυτό το λεπτό σημείο όμως, θα καθορίσει το που ακριβώς μπορεί να φτάσει η Τεχεράνη στην κόντρα με τους Ισραηλινούς, αφού το σενάριο ενός ανοικτού πολέμου είναι πιο κοντά από ποτέ.  

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ