Μέση Ανατολή

Αποκάλυψη Ισραηλινών ΜΜΕ: Σχεδιάζουν χτύπημα στη Eurovision οι Ισλαμιστές εξτρεμιστές - «Μην πάτε εκεί θα το ανατινάξουν»

Ισλαμιστές εξτρεμιστές σχεδιάζουν να βομβαρδίσουν το χώρο διεξαγωγής του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στη Σουηδία τον επόμενο μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του Ισραήλ, όπως υποστηρίχθηκε χθες το βράδυ.

Δημοσιογράφοι από ένα ισραηλινό κανάλι δήλωσαν ότι τους είπαν οι φρουροί του μεγαλύτερου τζαμιού στο Μάλμε -την πόλη που φιλοξενεί την εκδήλωση- ότι τρομοκράτες σχεδιάζουν να επιτεθούν στην αρένα όπου θα διεξαχθεί ο πενθήμερος διαγωνισμός αναφέρει η dailymail.

Προσποιούμενοι τους μουσουλμάνους Βρετανούς τουρίστες, οι δημοσιογράφοι ισχυρίζονται ότι οι φρουροί ασφαλείας τους προειδοποίησαν να μην παρευρεθούν στην εκδήλωση καθώς θα «εκραγεί».


Ένας πρόσθεσε: «Μην πάτε εκεί, μην πάτε εκεί. Θα το ανατινάξουν». Το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Keshet 12 ανέφερε την καταγεγραμμένη συνομιλία στους διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και στη σουηδική αστυνομία, η οποία διεξάγει τώρα έρευνα.

Χθες το βράδυ εκπρόσωπος της Eurovision δήλωσε ότι ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών που εκπροσωπούν τουλάχιστον 37 χώρες στην αρένα του Μάλμε, χωρητικότητας 15.000 θέσεων.

Φιλοπαλαιστινιακοί ακτιβιστές έχουν καλέσει τη Eurovision να απαγορεύσει το Ισραήλ λόγω του πολέμου στη Γάζα.

Η 20χρονη Eden Golan, μια Ρωσοϊσραηλινή τραγουδίστρια, πρόκειται να εκπροσωπήσει το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ