Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Σαν τις μύγες τα κατεβάζουν-Βίντεο με άλλα 4 τουρκικά UCAV που καταρρίφθηκαν από τους Κούρδους αντάρτες (Bίντεο)

Από τις 13 Φεβρουαρίου 2023, συνολικά 15 τουρκικά UCAV διαφόρων τύπων έχουν καταρριφθεί στις περιοχές των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Το κουρδικό κανάλι Gerîla TV μετέδωσε πλάνα από τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μάχης Akıncı, Bayraktar TB2 και ANKA, τα οποία καταρρίφθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες στις Ζώνες Άμυνας, οι οποίες ελέγχονται από τους Κούρδους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Η Διοίκηση του Κεντρικού Αρχηγείου των κουρδικών  Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας ανακοίνωσαν στις 20 Μαρτίου ότι οι δυνάμεις των ανταρτών κατέρριψαν 15 τουρκικά οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη με πυραύλους εδάφους-αέρος πάνω από το Βόρειο Ιράκ  μεταξύ 13 Φεβρουαρίου 2023 και 1 Μαρτίου 2024.

Η ανακοίνωση των Κούρδων ακολούθησε τη συνέντευξη του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Μουράτ Καραγιλάν στις 15 Μαρτίου, λέγοντας ότι θα ανακοίνωναν «καλά νέα» την παραμονή του Νεβροζ, (Κουρδική Πρωτοχρονιά).

«Παρά όλες τις προσπάθειες του εχθρού (του τουρκικού κράτους) να απομονώσει τον λαό μας στη διεθνή σκηνή, οι προσπάθειες του κουρδικού λαού αναχαίτησαν τις προσπάθειες του τουρκικού κράτους, και ο λαός μας μπόρεσε να καταρρίψει τα τουρκικά Drones.

Το αντάρτικο για την ελευθερία του Κουρδιστάν είχε την ευκαιρία και την ικανότητα να εξουδετερώσει τα UCAV στα οποία βασίζεται το τουρκικό κράτος και ο στρατός του, να προπαγανδίσει τις ικανότητές του παντού, να προσπαθήσει να αλλάξει την ισορροπία του πολέμου που βασίζεται σε αυτά, και να πραγματοποιήσει δολοφονίες και σφαγές στο Κουρδιστάν κάθε μέρα.

Από τις 13 Φεβρουαρίου 2023, συνολικά 15 UAV διαφόρων τύπων έχουν καταρριφθεί από τις δυνάμεις μας», ανέφερε η ανακοίνωση των Κούρδων.

ΡΚΚ: Σκοτώθηκαν 41 Τούρκοι στρατιώτες σε μάχες

Σύμφωνα με το κέντρο Τύπου των κουρδικών Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG), οι Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε τρεις στρατιωτικές βάσεις του τουρκικού στρατού στο Νότιο Κουρδιστάν στις 19 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν 41 Τούρκοι στρατιώτες εξοντώθηκαν, και κατασχέθηκαν διάφορα όπλα και στρατιωτικά εξαρτήματα.

Δύο Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν.Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην περιοχή αντίστασης Girê Amêdî στη δυτική περιοχή Zap στο Βόρειο Ιράκ .

Το κουρδικό κόμμα ανακοίνωσε ότι χρησιμοποιήθηκαν ειδικές τακτικές και τεχνολογία, και ότι οι αντάρτες του επιτέθηκαν σε τουρκικά στρατόπεδα στις περιοχές Şehîd Cemre, Şehîd Cesur και Şehîd Pirdoğan ταυτόχρονα με πολλές μονάδες κρούσης.

Ένας εκτοξευτής ρουκετών που κατασχέθηκε από τους Κούρδους αντάρτες κατά την εισβολή σε εχθρική θέση, και εκτοξεύτηκε κατά άρματος του τουρκικού στρατού.

Όταν ο τουρκικός στρατός τοποθέτησε πολλά τεθωρακισμένα οχήματα για να αμυνθεί, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν με στοχευμένα πυρά.

Συνολικά 41 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και έντεκα στρατιώτες τραυματίστηκαν.Οι Κούρδοι κατέσχεσαν έναν εκτοξευτή πυραύλων B7, ένα ημιαυτόματο όπλο BKC με πυρομαχικά, κιάλια, έναν δείκτη λέιζερ, δύο θερμικές μπαταρίες, δύο κάμερες και άλλα στρατιωτικά όπλα.

Πολλά όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός MPT-55, καθώς και επτά κάμερες, 12 κάμερες παρακολούθησης, οκτώ προβολείς, επτά θέσεις, τρία κοντέινερ, δύο σκηνές και ένα ραντάρ καταστράφηκαν στην επιχείρηση, ανέφερε το HPG.

Ο Ερντογάν άνοιξε νέο μέτωπο στο Βόρειο Ιράκ, και ο τουρκικός στρατός υφίσταται σοβαρές απώλειες, τις οποίες φυσικά αποκρύβει το καθεστώς του από τα ΜΜΕ της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ