Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Πάρτι κάνουν οι Τζιχαντιστές-Χαμάς με τις τουρκικές τράπεζες και η κυβέρνηση Μπάιντεν βαράει παλαμάκια στον Ερντογάν

Μια πρόσφατη έκθεση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) δείχνει ότι η τρομοκρατική ομάδα Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) ( και η Χαμάς με παλαιότερα στοιχεία) επιμένει να χρησιμοποιεί την Τουρκία για τη μεταφορά κεφαλαίων και για να διευκολύνει την υποστήριξη των περιφερειακών και παγκόσμιων δραστηριοτήτων της.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο ISIS «μεταφέρει κεφάλαια έως 20.000 δολάρια το μήνα από την Συρία  σε κάθε μέλος τους μέσω μεσαζόντων στην Τουρκία μέσω του συστήματος hawala και μέσω εφαρμογών μεταφοράς μετρητών και κρυπτονομισμάτων».

Το Al-Hol είναι ένα στρατόπεδο κράτησης στη Συρία όπου κρατούνται τόσο τα μέλη του ISIS όσο και οι οικογένειές τους.

Επιπλέον, ορισμένοι μαχητές του ISIS κρατήθηκαν σε άλλο στρατόπεδο γνωστό ως al-Roj, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Συρίας κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Αμερικανοί Αξιωματικοί στέλνουν εκθέσεις στις ΗΠΑ για την στάση της Τουρκίας χωρίς ανταπόκριση από την κυβέρνηση Μπάιντεν

Στις 13 Μαρτίου 2023, ο Στρατηγός του αμερικανικού στρατού Μάικλ Κουρίλα είπε στη Δήλωσή του που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας πριν καταθέσει ότι υπολογίζεται ότι περίπου 10.000 μαχητές του ISIS κρατούνται σε εγκαταστάσεις κράτησης στη Συρία.

Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχίες για την πιθανή στρατολόγηση της επόμενης γενιάς μαχητών του ISIS από τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που ζουν στους καταυλισμούς.

«Αυτή, η πιο ανησυχητική εξέλιξη, που αφορά περισσότερα από 30.000 παιδιά στον καταυλισμό al-Hol για εσωτερικά εκτοπισμένους και τα περισσότερα από 1.000 παιδιά στον καταυλισμό al Roj που κινδυνεύουν από την κατήχηση του ISIS σε καθημερινή βάση», σημείωσε ο Αμερικανός ανώτατος Αξιωματικός.

«Αυτά τα παιδιά έχουν ελάχιστη ουσιαστική εκπαίδευση, δεν έχουν πρόσβαση στον έξω κόσμο, περιορισμένο ζεστό νερό και λίγες εποικοδομητικές διεξόδους για να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους. Κινδυνεύουν να γίνουν θύματα ενός ιδεολογικού πολέμου μέσα στα στρατόπεδα: οι ηγέτες του ISIS θέλουν το μυαλό τους», τόνισε ο ίδιος.

Τι κάνει το αμερικανικό ΥΠΕΞ και γιατί η Τουρκία δεν δέχεται κυρώσεις;

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αγνοεί εκθέσεις και μαρτυρίες Αμερικανών Αξιωματικών ειδικά στην Συρία, αλλά και στην Μέση Ανατολή για το “πλυντήριο χρημάτων” που ονομάζεται Τουρκία.

Μέσω αυτού του ιδιότυπου “ πλυντηρίου” κερδίζει το στυγνό καθεστώς Ερντογάν, και στηρίζει την πολεμική βιομηχανία της χώρας, με την οποία ο Τούρκος Σουλτάνος απειλεί τα γειτονικά κράτη, και Ελλάδα-Κύπρο φυσικά.

Καμία χώρα δεν θα είχε μείνει στο απυρόβλητο, αν έκανε τα μισά από όσα πράττει το καθεστώς Ερντογάν, που χρηματοδοτεί και προστατεύει για παράδειγμα χιλιάδες στελέχη  της Χαμάς, η οποία αιματοκύλησε το Ισραήλ.

Την ίδια εξωφρενική στάση τηρεί φυσικά και η ΕΕ, η οποία αγνοεί θεμελιώδεις αξίες και κάνει τα στραβά μάτια στο οικονομικό αλισβερίσι των Τούρκων με πολλές παρακρατικές οργανώσεις εντός της Ευρώπης.

Αύριο όμως αν ξεσπάσει θρησκευτική ή άλλη κρίση, θα είναι πολύ αργά για όλους να προλάβουν οτιδήποτε από το κράτος-μαφία που ονομάζεται Τουρκία.      

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...