Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Εκτός λειτουργίας το 70% των σταθμών αερίου του Ιράν λόγω κυβερνοεπίθεσης

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί από το πρωί της Δευτέρας σχεδόν το 70% των σταθμών φυσικού αερίου στο Ιράν, σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο Ιρανός υπουργός Ενέργειας. Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τεχεράνης, Fars, οι διαταραχές αυτές οφείλονται σε ένα πρόβλημα λογισμικού χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί ότι πρόκειται για κυβερνοεπίθεση.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα λογισμικού με το σύστημα ανεφοδιασμού σε ορισμένα από τα πρατήρια καυσίμων σε ολόκληρη τη χώρα και οι ειδικοί μας εργάζονται επί του παρόντος για να το διορθώσουν», δήλωσε στο Fars εκπρόσωπος της Ένωσης Πρατηρίων Φυσικού Αερίου του Ιράν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Παράλληλα, μια ομάδα χάκερ από το Ισραήλ με την ονομασία «The Predatory Sparrow» ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα προειδοποίησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πριν από την έναρξη της επίθεσης και αποφάσισε να μην καταστρέψει όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, προκειμένου να διατηρηθεί η ικανότητα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης να ανταποκριθούν και να δράσουν εάν χρειαστεί. Οι χάκερ πρόσθεσαν ακόμα πως «μπορούμε να σταματήσουμε εντελώς τη λειτουργία τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...