Μέση Ανατολή

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Ως μέγιστη πρόκληση παρουσιάζει ο τουρκικός τύπος τις δηλώσεις Ραβίνου του Ισραηλινού Ισραηλινού Στρατού ο οποίος δήλωσε σε βίντεο ότι “η Τουρκία είναι μέρος της γης της επαγγελίας που θα διεκδικήσουν εκ νέου”.

Τουρκικό ΜΜΕ σε κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι “ την δήλωση την έστειλε ο Αλλάχ για την Τουρκία. Μια πυρηνική δύναμη ( Ισραήλ) διεκδικεί ανοιχτά την τουρκική κυριαρχία δικαιολογώντας έτσι την πυρηνοποίηση της Τουρκίας.
Ο Ραβίνος Ελεζιέρ Καστιέλ, ο οποίος εκπαίδευσε χιλιάδες στρατιώτες για τον ισραηλινό στρατό ανέφερε : ▪️"Η τορά μας  προστάζει να πάμε από τη Βηρυτό στα "Όρη Αμάνους".

Για αυτό θα γίνει Κουρδικό Κράτος από ΗΠΑ-Ισραήλ

Η Βόρεια Συρία θα γίνει ο διάδρομος μεταφοράς του ιρακινού πετρελαίου σε λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό εξοργίζει την Άγκυρα.

'βόμβα'' μεγατόνων είχε ρίξει πριν μήνες ο πρώην Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας και «γεράκι» του βαθέως αμερικανικού κράτους Τζον Μπόλτον, για την de facto απόφαση δημιουργίας του κράτους του Κουρδιστάν,  η οποία υλοποιείται ήδη από τις ΗΠΑ στην Β.Συρία και αφορά την μεταφορά του κουρδικού πετρελαίου σε λιμάνι στην Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι γνωστό ότι πρόσφατα είχαμε την απόφαση του καθεστώτος Ερντογάν, με την οποία διακόπτονται οι  εξαγωγές πετρελαίου της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG) μέσω Τουρκίας, ωθώντας τις τιμές του πετρελαίου προς τα πάνω.

Το σχέδιο των Τούρκων είναι να μην δοθεί η δυνατότητα στον κουρδικό λαό να αποκομίσει χρήματα ώστε να στηρίξει μελλοντικά την δημιουργία ενός αυτόνομου κράτους, αρχής γενομένης του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Το κράτος του Κουρδιστάν και η Τουρκία

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή καθώς η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει εδώ και χρόνια καμία απογραφή κατοίκων στην τουρκική επικράτεια.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει αμερικανικό ινστιτούτο που δείχνει ότι όλα τα βήματα πλέον οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, στην διάσπαση του σημερινού τουρκικού κράτους και την ανακήρυξη κουρδικού, όσο και αν αυτό φαντάζει σε πολλούς απίθανο ή ουτοπικό.

Οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί ενώ την “βόμβα” στα θεμέλια του τουρκικού κράτους, βάζει εθνολογικός χάρτης των σημερινών κατοίκων της Τουρκίας, αφού δείχνει ότι δεν υπάρχει εθνική ομοιογένεια στην χώρα, εμφανίζοντας τους Τούρκους ως μειοψηφία και τους Κούρδους ως πολυπληθέστερη δύναμη στην χώρα.  

Υπενθυμίζουμε ότι σχέδιο ‘κράτος του Κουρδιστάν” θα συμπεριλάβει και την τουρκική περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, που θα ενωθεί με τις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ και της Συρίας, οδηγώντας στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είχε πρόσβαση στη θάλασσα, τεράστιους πόρους πετρελαίου και έναν αδιαμφισβήτητο προσανατολισμό υπέρ της Αμερικής και του Ισραήλ.

Σύμφωνα με παλαιότερες πληροφορίες, οι  Αμερικανοί ετοίμαζαν αεροπορική βάση στο βόρειο Ιράκ, και είχαν δρομολογήσει την αποστολή 4000 χιλιάδων πάνοπλων πεζοναυτών με την συνοδεία αρμάτων μάχης και βαρέως πυροβολικού και πολλαπλών εκτοξευτών.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ