Μέση Ανατολή

Φρικιαστική μαρτυρία επιζώντα από τη σφαγή της Χαμάς στο Ισραήλ: «Bίαζαν γυναίκα πριν την σκοτώσουν»

Μια «όμορφη γυναίκα με πρόσωπο αγγέλου» βιάστηκε από οκτώ έως δέκα άντρες της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ενώ ένα άλλο θύμα αποκεφαλίστηκε με φτυάρι στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του, λέει ένας 39χρονος, που κατάφερε να επιζήσει.

Ο Yoni Saadon, πατέρας τεσσάρων παιδιών, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Times» ότι τον στοιχειώνουν ακόμη οι φρικτές σκηνές που είδε στο μουσικό φεστιβάλ Nova, όταν έσφαξαν τουλάχιστον 364 επισκέπτες του φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα, που βιάστηκε ομαδικά και παρακαλούσε να τη σκοτώσουν.

«Είδα αυτή την όμορφη γυναίκα με το πρόσωπο ενός αγγέλου και οκτώ ή δέκα από τους μαχητές να τη χτυπούν και να τη βιάζουν», είπε ο Saadon. «Φώναζε, “Σταματήστε επιτέλους! Θα πεθάνω ούτως ή άλλως από αυτό που κάνετε, απλά σκοτώστε με!”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όταν τελείωσαν, γελούσαν και ο τελευταίος την πυροβόλησε στο κεφάλι», είπε.

Ο Saadon είπε ότι έγινε μάρτυρας της φρικιαστικής πράξης αφού τράβηξε από πάνω του το πτώμα μιας σκοτωμένης γυναίκας που είχε επίσης πυροβοληθεί στο κεφάλι – και άπλωσε το αίμα της πάνω του, ώστε να φαίνεται ότι ήταν και αυτός νεκρός.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρόσωπό της», είπε. «Κάθε βράδυ ξυπνάω και της ζητώ συγγνώμη».

Ο Saadon είπε ότι τελικά βρήκε άλλους ανθρώπους που είχαν φύγει από το σημείο και κρύφτηκαν σε δέντρα και θάμνους.

Τότε ήταν που είδε δύο ακόμη ενόπλους της Χαμάς να επιτίθενται σε μια άλλη νεαρή γυναίκα, που αντιστεκόταν την ώρα που της έβγαζαν τα ρούχα. «Την έριξαν στο έδαφος και ένας από τους τρομοκράτες πήρε ένα φτυάρι και την αποκεφάλισε», δήλωσε ο Saadon στο βρετανικό Μέσο. «Και το κεφάλι της κύλησε στο έδαφος».

Η ιστορία του είναι μία από τις τελευταίες μαρτυρίες κατά της Χαμάς, η οποία κατηγορείται για μαζικούς βιασμούς κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, που άφησε περισσότερους από 1.200 νεκρούς στο Ισραήλ. Η Χαμάς έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς για σεξουαλική βία, αν και πηγές των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας υποστηρίζουν ότι οι συλληφθέντες είπαν ότι διατάχθηκαν να «λερώσουν» ή να «εκπορνεύσουν» τις γυναίκες.

Ιατροδικαστικές ομάδες του Ισραήλ που εξέτασαν τα πτώματα των νεκρών είπαν ότι βρήκαν πολλαπλά σημάδια βιασμού, βασανιστηρίων και άλλων φρικαλεοτήτων, που υπέστησαν τα θύματα. Έχουν, επίσης, υπάρξει περισσότερες από 1.500 συγκλονιστικές μαρτυρίες, όπως σημειώνει η New York Post.

«Είδαμε πολλές γυναίκες με ματωμένα εσώρουχα, με σπασμένα κόκκαλα, σπασμένα πόδια, σπασμένες λεκάνες», δήλωσε στην Washington Post ένας εθελοντής, εργαζόμενος στο στρατιωτικό νεκροτομείο της Σούρα.

«Ήταν όλες νεαρές γυναίκες. Οι περισσότερες με ελάχιστα ρούχα ή σκισμένα ρούχα και τα σώματά τους αιματοβαμμένα, ιδιαίτερα γύρω από τα εσώρουχά τους, και μερικές γυναίκες πυροβολημένες πολλές φορές στο πρόσωπο, είπε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ