Μέση Ανατολή

Ο Ισραηλινός στρατός επιχειρεί με ελληνικά σκάφη Rafnar στη Μ. Ανατολή

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζεται και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει. Προς το παρόν έχει υπάρξει εκεχειρία, ωστόσο οι IDF (Israel Defense Forces) έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα σταματήσει ο πόλεμος αν δεν καταστρέψουν την Χαμάς.

Σύμφωνα με το newsauto.gr, Σε αυτόν τον πόλεμο οι Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ έχουν κάνει χρήση πολύ σύγχρονων όπλων με σκοπό να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί στις επιχειρήσεις τους αλλά και να έχουν τις μικρότερες απώλειες.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως ο Ισραηλινός στρατός επιχειρεί και με ταχύπλοα σκάφη που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Με ανάρτηση στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο επίσημο λογαριασμό της, η εταιρεία Rafnar, εμφάνισε ένα από αυτά και συγκεκριμένα την έκδοση Tactical που διαθέτουν οι IDF. Το σκάφος που έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα είναι ένα από τα 8 που θα παραλάβει το Ισραήλ και έχουν αποκτηθεί έπειτα από πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό.

Το Ισραήλ αγόρασε 8 σκάφη

Το πρώτο από τα συνολικά 8 που πήραν οι IDF, το παρέλαβαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ακολούθησε ένα ακόμα, ενώ το ερχόμενο διάστημα θα αποσταλούν και τα υπόλοιπα έξι.

Το Rafnar 40 tactical εφοδιάζεται με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες της Yamaha με συνολική ισχύ 900 ίππους (3×300). Η επιλογή έγινε από τους Ισραηλινούς ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως τα συγκεκριμένα σκάφη εφοδιάζονται και με θερμική κάμερα υψηλής ανάλυσης η αξία της οποίας αγγίζει τα 190.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξωτερικά έχει τοποθετηθεί ένα προστατευτικό cage για τους κινητήρεςβάση για μπουκάλες, πλαϊνή σκάλα κ.ά.

Εσωτερικά έχουν τοποθετηθεί τέσσερα ειδικά καθίσματα για να μπορούν να επιχειρούν με όλο τον εξοπλισμό οι ένοπλοι στρατιώτες ενώ υπάρχει και οπλοβαστός.

Από 500.000 ευρώ

Σε κάθε περίπτωση το κάθε σκάφος προσαρμόζεται ανάλογα με τις υπηρεσιακές απαιτήσεις της κάθε χώρας.

Το εύρος τιμής αυτού του Rafnar 40 tactical ξεκινά από τις 500.000 και φτάνει τις 800.000 ευρώ, ανάλογα με τους κινητήρες και τον εξοπλισμό.

Δείτε τις εικόνες που εξασφάλισε το Newsauto.gr

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ