Μέση Ανατολή

Γκουτέρες: «Αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς» η παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

Η παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για δύο ημέρες είναι «μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς, έστω και αν δεν επαρκεί προκειμένου να προωθηθεί η αναγκαία βοήθεια στους κατοίκους του θύλακα που την χρειάζονται», δήλωσε απόψε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Είναι μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς εν μέσω του ζόφου και του πολέμου και ελπίζω ότι θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε (τις παραδόσεις) ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας που υποφέρουν τόσο, γνωρίζοντας ότι, ακόμη και με αυτόν τον πρόσθετο χρόνο, θα είναι αδύνατον να ικανοποιήσουμε όλες τις τεράστιες ανάγκες του πληθυσμού», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Γκουτέρες εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορούσε να ανοίξει άλλο ένα μεθοριακό πέρασμα, ώστε να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ουσιαστικά η πίεση ασκείται προς την κατεύθυνση της επαρκούς ανθρωπιστική βοήθειας για τους κατοίκους της Γάζας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια από τον UNWRA έφτασε στην Βόρεια Γάζα

Χθες, η ανθρωπιστική βοήθεια από την Υπηρεσία Έργων και Αρωγής για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή ή UNWRA, ανακοίνωσε πως παραδόθηκε πολύτιμη ανθρωπιστική βοήθεια στην βόρεια Γάζα. Περιελάμβανε ξηρά τροφή, σκηνές, νερό και έκτακτες ιατρικές προμήθειες. Σημειολογικά ήταν η πρώτη αποστολή καθαρού νερού στην βόρεια Γάζα από την έναρξη του πολέμου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ