Μέση Ανατολή

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι στο Reuters: Κοντά στην παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα βρίσκονται Ισραήλ και Χαμάς

Κοντά σε συμφωνία για την παράταση της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, βρίσκονται το Ισραήλ, η Χαμάς και οι διαμεσολαβητές, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν στο Reuters τρεις αξιωματούχοι ασφαλείας στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυση διαφόρων ζητημάτων σχετικά με τη διάρκεια της νέας εκεχειρίας και με τον κατάλογο των Παλαιστινίων κρατουμένων που θα απελευθερωθούν στο πλαίσιο αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τρεις πηγές πρόσθεσαν ότι η Χαμάς ενδιαφέρεται για τετραήμερη παράταση, ενώ το Ισραήλ ενδιαφέρεται για παράταση που θα ανανεώνεται κάθε μέρα.

Θυμίζεται πως, βάσει της αρχικής συμφωνίας για την ανταλλαγή ομήρων της Χαμάς με Παλαιστίνιους κρατούμενους, η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ολοκληρώνεται σήμερα. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...