Μέση Ανατολή

Απειλεί το Ιράν: Αν δεν παραταθεί η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ο πόλεμος θα επεκταθεί στη Μέση Ανατολή

Αν η ανακωχή μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ δεν παραταθεί, ο πόλεμος θα επεκταθεί στη Μέση Ανατολή, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, σε δηλώσεις που έκανε στο λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen.

Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν σήμερα Τετάρτη να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, ώστε στο διάστημα αυτό να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και παράλληλα να αφεθούν ελεύθεροι 50 από τους ομήρους που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστινίων, κυρίως γυναικών και ανηλίκων, από ισραηλινές φυλακές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα φέρνει ανακούφιση, αλλά ελάχιστη ελπίδα για διαρκή ειρήνη, σχολιάζει στο μεταξύ σε άρθρο του ο Guardian.

Πολλοί άνθρωποι –στο Ισραήλ, τα κατεχόμενα εδάφη, τη Μέση Ανατολή και πολύ πιο πέρα– θα αισθανθούν τεράστια ανακούφιση με την είδηση μιας κατάπαυσης του πυρός και της συμφωνίας για τους ομήρους. Αλλά ο προσωρινός χαρακτήρας της κατάπαυσης της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, σε συνδυασμό με τον αριθμό των αιχμαλώτων που παραμένουν στα χέρια Χαμάς, σημαίνει ότι οι όποιες ελπίδες για οριστικό τέλος των εχθροπραξιών παραμένουν τραγικά ισχνές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...