Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Παλαιστίνιος μαχαίρωσε Ισραηλινή στρατιωτίνα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Μια Ισραηλινή στρατιωτίνα τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα σε επίθεση με μαχαίρι μπροστά από αστυνομικό τμήμα της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, κοντά την πύλη της Δαμασκού, και ο δράστης σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

«Ένας τρομοκράτης οπλισμένος με μαχαίρι έφθασε στο αστυνομικό τμήμα του Σάλεμ και μαχαίρωσε μια στρατιωτίνα (...) Οι δυνάμεις της μεθοριακής αστυνομίας εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη πυροβολώντας», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανακοίνωσαν πως περιέθαλψαν την τραυματία, ηλικίας 20 ετών, καθώς και ένα άλλο πρόσωπο που τραυματίστηκε ελαφρά, επίσης 20 ετών.

Ο δράστης είναι ένας νεαρός Παλαιστίνιος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τη συνοικία Αλ-Ισαουίγια, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε πως ένας «άλλος ύποπτος» σε σχέση με την επίθεση συνελήφθη στην περιοχή.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τομέας της επίθεσης παραμένει αποκλεισμένος και ο αρχηγός της ισραηλινής αστυνομίας, ο Γιάακοβ Σαμπτάι, έχει μεταβεί επιτόπου.

Στις 12 Οκτωβρίου ένας Παλαιστίνιος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ είχε ανοίξει πυρ στο ίδιο μέρος τραυματίζοντας δύο στρατιώτες, πριν σκοτωθεί ο ίδιος.

Επίσης στις 30 Οκτωβρίου ένας Παλαιστίνιος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ είχε σκοτωθεί αφού είχε μαχαιρώσει και τραυματίσει έναν ισραηλινό αστυνομικό κοντά σε πρατήριο βενζίνης στην ίδια περιοχή.

Από την αρχή του πολέμου, ο οποίος ξέσπασε στις 7 Οκτωβρίου με τη φονική επίθεση που εξαπολύθηκε από τη Χαμάς στο Ισραήλ, η ένταση έχει αυξηθεί στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στην Παλιά Πόλη, που έχει ερημώσει από τους τουρίστες.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον 150 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα πυρά στρατιωτών ή ισραηλινών εποίκων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ