Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ο τουρκικός στρατός στρατολογεί παιδιά για πόλεμο-Αντίδραση της Άγκυρας σε έκθεση κόλαφο του αμερικανικού ΥΠΕΞ

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την ποιότητα της δημοκρατίας στην Τουρκία, και μετά την “σφαλιάρα” της ΕΕ με ειδική έκθεση τώρα ήρθε αμερικανική αξιολόγηση που αποκαλύπτει ότι το καθεστώς Ερντογάν στρατολογεί παιδιά που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Προφανώς αυτή η καταγγελία αφορά την περιοχή των κατεχομένων εδαφών στην Συρία, αλλά υπάρχουν υπόνοιες και για την ΝΑ Τουρκία.

Οι Τούρκοι δεν υπακούουν σε κανένα διεθνές δίκαιο, δεν εφαρμόζουν το δίκαιο του πολέμου, δεν σέβονται και δεν υπολογίζουν ζωές αμάχων σε Συρία, Ιράκ, και αλλού, ενώ χρησιμοποιούν χημικά όπλα, και βόμβες διασποράς κατά αμάχων.

Αυτά είναι γνωστά στην διεθνή κοινότητα και σε ΗΠΑ-ΕΕ, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαμε αντιδράσεις.
Όπως όμως δείχνει η γενικότερη κατάσταση, κάτι έχει αλλάξει  στο δυτικό σύστημα εξουσίας, και η Τουρκία εισέρχεται στο στόχαστρο του πολιτικοστρατιωτικού μηχανισμού της δύσης.

Οι σχέσεις με Ρωσία, Βόρεια Κορέα, και Κίνα έχουν κάνει τους Αμερικανούς ειδικά πολύ καχύποπτους για τα σχέδια των Τούρκων, που θέλουν να λάβουν καλή θέση στην νέα τάξη πραγμάτων που ετοιμάζει Κίνα-Ρωσία στον πλανήτη.

Αντιδράσεις των Τούρκων στην αμερικανική έκθεση      

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ εξέφρασε την οργή της πολιτικής ελίτ της χώρας.

Το τουρκικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι η Άγκυρα θα δώσει την απαραίτητη απάντηση σε «συκοφαντίες ασυμβίβαστες με το πνεύμα της συμμαχίας».

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λίγο νωρίτερα συμπεριέλαβε την Τουρκία στη λίστα των κρατών που χρησιμοποιούν παιδιά στρατιώτες.

Οι Τούρκοι ανταπάντησαν ότι “τα κράτη, τα οποία παρέχουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG, η οποία στρατολογεί βίαια παιδιά για να συμμετάσχουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία και το Ιράκ, θα έπρεπε να «αντιμετωπίσουν αυτήν την πραγματικότητα πριν βγουν με τέτοιες συκοφαντίες κατά της Τουρκίας.

Η αντικειμενικότητα των πηγών πληροφοριών βάσει των οποίων οι αρχές των ΗΠΑ βασίζουν τις αποφάσεις τους εγείρει σοβαρές αμφιβολίες. Αυτή η συκοφαντία, η οποία είναι ασυμβίβαστη με το πνεύμα της συμμαχίας, θα λάβει την απαραίτητη απάντηση», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Κινούνται στην σκιά οι Τούρκοι παντού στον πλανήτη

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, το προσωπικό της Wagner «συναντήθηκε με Τούρκους αξιωματούχους για να αγοράσει όπλα και εξοπλισμό, μέσω του Μάλι», αναφέρει μια έκθεση, χρησιμοποιώντας μια παραλλαγή στην ορθογραφία του ονόματος της ρωσικής οργάνωσης.

Οι τουρκικές μέθοδοι είναι πραγματικά εξοργιστικές διαχρονικά, αφού για παράδειγμα κατηγόρησαν τους περιβαλλοντολόγους πως συμμετείχαν σε μια τεράστια τρομοκρατική συνωμοσία μετά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Gezi, είτε υπερβάλλοντας σχετικά με την  συνενοχή των Γκιουλενιστών στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, είτε αναζητούν πρόσχημα για επίθεση στο Ιράκ ή τη Συρία, χρησιμοποιούν ψευδείς κατηγορίες εναντίον εχθρών, ως πρόσχημα για αστυνομική ή στρατιωτική δράση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...