Μέση Ανατολή

Έξαλλοι οι Τούρκοι: Εβραϊκή οργάνωση αποκρυπτογραφεί το αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο και άλλα στρατιωτικά σημεία στα κατεχόμενα

Τουρκική εφημερίδα αποκάλυψε ότι τα Κατεχόμενα έχουν “ καταληφθεί” δήθεν “από σιωνιστικές ομάδες, με προεξάρχουσα την οργάνωση που ονομάζεται Chabad-Lubavitcholan.

Τουρκοκύπριος δημόσιος υπάλληλος που εργάζεται στην κατεχόμενη Κύπρο έκανε αξιοσημείωτες δηλώσεις για αυτήν την οργάνωση.

Ο ίδιος στην εφημερίδα Milli Gazete με ημερομηνία 30 Αυγούστου 2023, ανέφερε: «Η Chabad διαπράττει πολλά εγκλήματα. Ξεπλένουν χρήματα και διαρρέουν πληροφορίες στη MOSSAD. Αποκρυπτογραφούν όλα τα στρατιωτικά σημεία. Όπως και στον Λευκόνοικο ( αεροδρόμιο που οι Τούρκοι μεταφέρουν drones), ενώ αγοράζουν γη κοντά σε στρατιωτικές περιοχές”.

Οι Τούρκοι, που συνεργάζονται με τον ISIS, κατηγορούν το Ισραήλ ότι μέσω της οργάνωσης αυτής αγοράζονται μεγάλες εκτάσεις και ακίνητα στα κατεχόμενα.

Ισραηλινές πηγές εκτιμούν ότι στην Τουρκία επικρατεί ανησυχία για την επίσκεψη του Μ. Νετανιάχου στην Κύπρο ενόψει της Τριμερούς των ηγετών Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ στη Λευκωσία.

"Η εβραϊκή θρησκευτική οργάνωση Χαμπάντ", πάντα κατά τους Τούρκους, "μεταφέρει πληροφορίες στην ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών ενώ διευκολύνει επιφανείς Ισραηλινούς να αγοράζουν ακίνητα που βρίσκονται κοντά σε τουρκική στρατιωτική βάση των τουρκικών drones στο Λευκόνοικο", ενώ οι ίδιοι διατηρούν ΜΚΟ σε ολόκληρα τα Βαλκάνια κατασκοπέυοντας, αγοράζοντας, δωροδοκώντας ότι κινείται.

Η Τουρκία έχει  “καπαρώσει” το αεροδρόμιο του Λευκόνοικου στην Κύπρο, ώστε αυτό να μετατραπεί σε  μία από τις μεγαλύτερες τουρκικές βάσεις επιθετικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ  σκοπεύει με τον στόλο της,  να ελέγξει τους θαλάσσιους διαύλους όχι μόνο πέριξ της Κύπρου, αλλά να επεκταθεί σε Γάζα, νότια Κρήτη και Α.Μεσόγειο.  

Εδώ και μεγάλο διάστημα είναι γνωστό ότι η Τουρκία ετοιμάζει μια μεγάλη αεροναυτική βάση, με το αεροδρόμιο  στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, να “γεμίζει” από οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Σε συνδυασμό με την ναυτική βάση στην Αμμόχωστο, οι Τούρκοι θα έχουν την δυνατότητα να αποστέλλουν ταχύτατα τουρκικά πολεμικά πλοία για συνοδεία των  γεωτρύπανων στην περιοχή, ελέγχοντας μεγάλο κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι Τούρκοι εκτιμούν ότι το Ισραήλ με αυτές τις πρακτικές παρακολουθεί όλες τις τουρκικές στρατιωτικές δραστηριότητες στην Κατεχόμενη Κύπρο, καθώς «η οργανωμένη αγορά γης και ακινήτων στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο μικρό Ισραήλ στο βόρειο τμήμα του νησιού».

Οι Τούρκοι, εκτιμούν ότι στελέχη της εβραϊκής θρησκευτικής οργάνωσης έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για τον σκοπό αυτόν σε Ισραήλ και ΗΠΑ και ελέγχονται από την κυβέρνηση του Νετανιάχου.

Σύμφωνα με την ΣΗΜΕΡΙΝΗ, “κληθείς να σχολιάσει, στέλεχος της οργάνωσης «Χαμπάντ» που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, μιλώντας στο ΚΥΠΕ υπό τον όρο της ανωνυμίας, καταδίκασε τα τουρκικά δημοσιεύματα ως «αβάσιμα, ρατσιστικά, αντισημιτικά, συκοφαντικά και καθοδηγούμενα».

Η ουσία είναι, όσο και αν δεν το παραδέχονται στην Τουρκία, ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου και ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αλ Σίσι, σε συνεργασία με την Ελλάδα, δεν εμπιστεύονται το μόνιμο καθεστώς Ερντογάν, που ετοιμάζει την νέα οθωμανική αυτοκρατορία στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, και αυτό είναι η πάσα αλήθεια ότι και να ακούγεται ή λέγεται ειδικά μετά το 2020.

Η Τουρκία θα γίνει στόχος συνασπισμού χωρών στην Μεσόγειο, αλλά και χωρών της Δύσης, λόγω του ότι ετοιμάζει αυτοκρατορία και "επέκταση", την οποία απαγορεύει ρητά η συνθήκη της Λωζάννης.

Ως γνωστόν ετοιμάζεται η ναυτική βάση στην Καρπασία από την Τουρκία, η οποία μαζί με την  αεροπορική βάση στο Λευκόνοικο, θα αποτελέσουν τις κύριες υποδομές των τουρκικών δυνάμεων για έλεγχο της κυπριακής ΑΟΖ και μέρους της Α.Μεσογείου.

Στην τουρκική ναυτική βάση θα ελλιμενίζονται ο τουρκικός στόλος Μεσογείου, ο οποίος θα έχει άμεσο στόχο την συνεχή και αδιάκοπη παρενόχληση όλων των πιθανών εξορύξεων και ενεργειακών σχεδίων όπως ο αγωγός East Med, καθώς και η ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου, Κύπρου, Ελλάδος, Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...