Μέση Ανατολή

Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Είναι η καταστροφή του αιώνα για την Τουρκία

Τα απόνερα των καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία έχουν αρχίσει να πνίγουν τον Ταγίπ Ερντογάν, με την αντιπολίτευση να απασφαλίζει σε κάθε ευκαιρία κατά της κυβέρνησης και τον λαό να είναι σιωπηλά εξοργισμένος, καθώς η Άγκυρα μιλάει για αναβολή των προγραμματισμένων εκλογών.

Ευθεία επίθεση στον Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε ως την «καταστροφή του αιώνα για την Τουρκία» εξαπέλυσε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Φτάνει πια. Ο λαός εξαντλήθηκε. Ο κύριος μιλάει για την ‘’καταστροφή του αιώνα’’. Θα σας πω το εξής: Η καταστροφή του αιώνα για αυτή τη χώρα είναι το καθεστώς ενός ανθρώπου. Αν χρειάζεται να το εκφράσουμε ξεκάθαρα, είναι ο Ερντογάν.

»Οι εκλογές σε αυτή τη χώρα θα γίνουν στην ώρα τους. Υπάρχει δικαιοσύνη, το Σύνταγμα και αυτό να το καταλάβουν όλοι. Οι εκλογές δεν μπορεί να αναβληθούν εκτός από περίοδο πολέμου. Αν το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο κάνει ένα τέτοιο αίτημα θα είναι σαν να κάνει πραξικόπημα κατά της δημοκρατίας» τόνισε ο Κιλιτσντάρογλου.

Τσελίκ: Είμαστε ευγνώμονες σε όσους μας βοήθησαν

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι μιλούν για την υποστήριξη της Ελλάδα και της Αρμενίας στην Τουρκία. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο εκπρόσωπος κόμματος δικαιοσύνης και ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, ρωτήθηκε για τη βοήθεια της Ελλάδας και την επίσκεψη του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια και ευχαρίστησε τόσο την Ελλάδα και την Αρμενία, όσο και όλες τις χώρες που έστειλαν βοήθεια:

Δημοσιογράφος: Αυτό το δεκαήμερο εστάλη βοήθεια από πολλές χώρες. Επισκέψεις έγιναν και σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν χώρες όπως η Ελλάδα και η Αρμενία. Πώς θα επηρεάσει η αλληλεγγύη που επιδεικνύουν αυτές οι χώρες τις σχέσεις της Τουρκίας μαζί τους;

Τσελίκ: Αξιολογώντας σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να δούμε το εξής: Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη αυτών των εθνών. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την υποστήριξή τους. Ελπίζουμε ότι το αίσθημα της αλληλεγγύης και της κοινής δράσης δεν θα περιοριστεί σε καταστροφές, κρίσεις και δύσκολες στιγμές.

«Πόλεμος»  του Μπαχτσελί με την πιο γνωστή ΜΚΟ της Τουρκίας του γνωστού τραγουδιστή Χαλούκ Λεβέντ

«Είναι λωποδύτες και παράλληλη δομή. Το κράτος τι δεν έχει προλάβει στον σεισμό;» τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
«Η ΜΚΟ AHBAP είναι εδώ και χρόνια σε δράση και συνεργαζόμαστε με τις αρχές» απάντησε ο Λεβέντ.

«Από την Κωνσταντινούπολη πολλοί καλλιτέχνες είναι μέλη της ΜΚΟ AHBAP και στέλνουν σκηνές, τρόφιμα, ρούχα. Εμείς είμαστε εδώ και συνεργαζόμαστε με την αστυνομία, τη στρατοχωροφυλακή και την Υπηρεσία Αντιμετώπισης καταστροφών» τόνισε ο Λεβέντ.

Ο Μπαχτσελί απάντησε ότι «η προσπάθεια δημιουργίας μιας παράλληλης δομής και η συγκέντρωση βοήθειας με τη σχέση της AHBAP ουσιαστικά είναι προσπάθεια επισκίασης του κράτους. Είναι λάθος μεγάλο. Ό,τι δεν μπορεί να κάνει το κράτος, έρχονται αυτοί της AHBAP και της Babala και χτυπούν τα φτερά τους σαν γύπες. Αυτοί οι απατεώνες δεν πρέπει να είναι πλέον στην τουρκική τηλεόραση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ