Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Υπάρχουν νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί και ζημιές σε Αντιόχεια (Χατάι) και ναυτική βάση Αλεξανδρέττας;-Θεωρίες συνωμοσίας μετά τον σεισμό για δήθεν σχέδιο της δύσης

Η ανείπωτη οργή και θλίψη η οποία έχει σκεπάσει μια τεράστια περιοχή στην ΝΑ Τουρκία με επίκεντρο την αρχεία ελληνική πόλη Γερμανίκεια ή Καχραμάνμαρας, όπως ονομάζεται σήμερα έχει πλήξει σε άγνωστο βαθμό και τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα σε κοινωνικά δίκτυα, “ο αεροδιάδρομος στον Αερολιμένα της Αντιόχειας (Χατάι), ο οποίος αξιοποιείται από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία για ανάπτυξη επίγειων σταθμών ελέγχου μη Επανδρωμένων αεροσκαφών και ως βάση ανεφοδιασμού για μεταγωγικά αεροσκάφη για τις κατοχικές τουρκικές δυνάμεις κατοχής στη Συρία, έχει πάθει μεγάλες ζημιές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, οι Τούρκοι δεν μας έχουν πει τίποτα για την ναυτική  βάση και τις εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρέττα, από την οποία επιχειρεί το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο, και ούτε πρόκειται να μάθουμε τι έχει γίνει.

Ο σεισμός μεγέθους 7,4 της κλίμακος Ρίχτερ ήταν τρομερά ισχυρός και πιθανότατα να υπάρχουν ζημιές στην τουρκική βάση, αγνώστου επιπέδου.

Στην βάση αυτή ελλιμενίζονται πολεμικά πλοία και υποβρύχια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κινητοποιεί τον Στρατό η τουρκική κυβέρνηση

Μετά τον σεισμό του Καχραμανμαράς, σωστικά συνεργεία από πολλά σημεία συρρέουν στην περιοχή.
Τούρκοι στρατιώτες της 3ης Διοίκησης Καταδρομών της Στρατοχωροφυλακής της Τούζλα και ανθρακωρύχοι που εργάζονται στα ορυχεία στο Zonguldak στάλθηκαν στην περιοχή.

Ο σεισμός των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  έγινε αισθητός στην ανατολική, τη νοτιοανατολική, τη Μεσόγειο, την Κεντρική Ανατολία και την Μαύρη Θάλασσα.

Μαζί με τις ομάδες έρευνας και διάσωσης από διάφορες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, οι στρατιώτες της 3ης Διοίκησης Καταδρομών Στρατοχωροφυλακής της Τούζλα συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Sabiha Gökçen και ξεκίνησαν για τις ζώνες του σεισμού.

Βομβαρδισμός της τουρκικής κοινής γνώμης για δήθεν “επίθεση” της δύσης στην Τουρκία  

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, “εδώ και αρκετές ώρες, η Τουρκική Κοινή Γνώμη βομβαρδίζεται από fake news κυρίως από Κινεζικούς και Ινδικούς λογαριασμούς.

Αυτό αντιμετωπίζεται από την Τουρκική Κυβέρνηση με το να επιτρέπει κορυφαία Τουρκικά ΜΜΕ να μεταδίδουν πως ο σεισμός ήταν έργο των ΗΠΑ”.

Η παράνοια των Τούρκων συνομοσιολόγων έφτασε στο σημείο να θεωρήσει ακόμα και την παρουσία αμερικανικού Πολεμικού Πλοίου στον Βόσπορο ως “ύποπτη”.

Η εφημερίδα Χουριέτ ανέφερε μάλιστα ότι “ μια από τις προαναφερθείσες συνομοσιολογικές θεωρίες βασίστηκε σε μια πιθανή “επίθεση” από πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που ήταν αγκυροβολημένο στον Βόσπορο για 2 ημέρες”.

Για ον λόγο αυτόν τηλεφωνήσαμε στον απόστρατο Υποναύαρχο Cem Gürdeniz, πατέρα της «Γαλάζιας Πατρίδας» ο οποίος δήλωσε: «Το ίδιο πράγμα είχε αναφερθεί και στον σεισμό του Γκιολτσούκ το 1999.

Κανένα πολεμικό πλοίο δεν έχει κατασκευαστεί, και δεν ικανό να επιτεθεί με “ ειδικά συστήματα” για να προκαλέσει σεισμό. Αυτό ονομάζεται «θεωρία συνωμοσίας» και είναι αντιεπιστημονικό.

Επιπλέον, το αγκυροβολημένο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Nitze βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.

Ακόμα και το χρώμα του έχει ξεφλουδίσει. Επιπλέον, το γεγονός ότι ύψωσαν στον κεντρικό ιστό μια τεράστια αμερικανική σημαία κατά την διάρκεια της παρουσίας του δείχνει ότι δεν γνωρίζουν καν τα ναυτικά έθιμα.

Η ύψωση μιας σημαίας αυτού του μεγέθους κατά την επίσκεψη ενός λιμανιού σε ένα κυρίαρχο κράτος μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία στη χώρα που επισκέπτεστε ως περιττή πρόκληση ή σοβινιστική στάση.

Προφανώς το πλήρωμα είναι άπειρο και δεν ξέρει τι να κάνει. Είναι αδύνατο για ένα πλήρωμα που δεν το ξέρει καν αυτό να οργανώσει μια επίθεση ή κάτι τέτοιο στην Τουρκία», κατέληξε ο ίδιος.

Πληθαίνουν οι θεωρίες συνωμοσίας στην Τουρκία, κάνοντας την εμφάνιση τους, επειδή τις προηγούμενες ημέρες οι ΗΠΑ είχαν απειλήσει την Άγκυρα, για τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις της με την Ρωσία, τις οποία οι ΗΠΑ είχαν ονομάσει ως απαράδεκτες και μη επιτρεπτές.

Άλλο αυτό και άλλο όμως να παρουσιάζονται ανυπόστατες θεωρίες για δήθεν συστήματα που προκαλούν σεισμούς, όπως αυτός στην ΝΑ Τουρκία, σήμερα το πρωί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...