σημαία Παλαιστίνης
Μέση Ανατολή

Ισραήλ: Ο ακροδεξιός υπουργός Μπεν-Γκβιρ απαγορεύει τη σημαία της Παλαιστίνης σε δημόσιους χώρους

Ο νέοκαινούριος υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, ο ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, μμε τη χθεσινή ανακοίνωσή του, έδωσε εντολή στην αστυνομία ν’ αφαιρεί παλαιστινιακές σημαίες σε δημόσιους χώρους (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Mohamad Torokman, επάνω, Παλαιστίνιος κρατά την παλαιστινιακή σημαία σε διαδήλωση στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Οχθη).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν απαγορεύεται

Η ισραηλινή νομοθεσία δεν απαγορεύει να επιδεικνύεται η σημαία της Παλαιστίνης, όμως αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν τη δυνατότητα να την αφαιρούν αν κρίνουν ότι απειλείται η δημόσια τάξη.

Η εντολή του κ. Μπεν-Γκβιρ, επικεφαλής ακροδεξιάς παράταξης που συμμετέχει στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, που ως εκ του αξιώματός του επιβλέπει την αστυνομία, υιοθετεί πολύ πιο σκληρή γραμμή.

Ακολουθεί την αποφυλάκιση την περασμένη εβδομάδα παλαιστίνιου κρατούμενου που είχε καταδικαστεί για την απαγωγή και τον φόνο ισραηλινού στρατιώτη το 1983.

Ο άνδρας αυτός ανέμιζε την παλαιστινιακή σημαία καθώς γινόταν δεκτός με τιμές ήρωα στο χωριό του στο βόρειο Ισραήλ.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας υποστήριξε σε ανακοίνωσή του πως η επίδειξη της σημαίας της Παλαιστίνης σηματοδοτεί υποστήριξη στην «τρομοκρατία».

 

«Διέταξα ν’ αφαιρούνται»

«Δεν μπορεί αυτοί που παρανόμησαν ν’ ανεμίζουν τρομοκρατικές σημαίες, να υποκινούν και να ενθαρρύνουν την τρομοκρατία, έτσι διέταξα ν’ αφαιρούνται σημαίες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία από τον δημόσιο χώρο και να σταματήσει η υποκίνηση (βίας) εναντίον του Ισραήλ», ανέφερε ο Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ.

Οι ισραηλινοί άραβες αντιπροσωπεύουν το ένα πέμπτο του πληθυσμού. Οι περισσότεροι είναι απόγονοι Παλαιστίνιων που έμειναν στα εδάφη τους μετά την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Η θέση τους στα ισραηλινά πολιτικά πράγματα είναι αντικείμενο μακρόχρονης συζήτησης, καθώς προσπαθούν να ισορροπήσουν την παλαιστινιακή ταυτότητά τους με την ισραηλινή ιθαγένεια.

Πολλοί θεωρούν τους εαυτούς τους Παλαιστίνιους ή προσκείμενους στους Παλαιστίνιους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν είναι “βρώμικες βόμβες”: Ποιες περιοχές θα χτυπήσουν οι Ουκρανικές δυνάμεις με τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου- Ετοιμάζεται ο Πούτιν

Τι είναι το απεμπλουτισμένο ουράνιο με το οποίο η Ουκρανία θα λάβει οβίδες και γιατί δεν είναι «βρώμικη βόμβα»