Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Οι Χούτι ανέπτυξαν εκτοξευτές πυραύλων και drones στην ακτή της Υεμένης

Οι Χούτι (Ανσάρ Αλλάχ) ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση στη δυτική επαρχία της Υεμένης αλ-Χουντάιντα, μετέδωσε το Al Arabiya TV στις 3 Ιανουαρίου, επικαλούμενο πηγές ειδήσεων της Υεμένης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό κανάλι που ανήκει στη Σαουδική Αραβία, οι Χούτι ανέπτυξαν εκτοξευτές πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Αλ Χουντάιντα και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση μεγάλης κλίμακας στον συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της στην Υεμένη στη δυτική ακτή. Η ομάδα διαθέτει ένα μεγάλο οπλοστάσιο πυραύλων και drone, το οποίο φέρεται να κατασκευάστηκε με τη βοήθεια του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν.

«Αυτές οι προετοιμασίες συνέπεσαν με την ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων από την πολιτοφυλακή [Χούτι] και την εφαρμογή μιας νέας εκστρατείας κινητοποίησης και στρατολόγησης», ανέφερε το Al Arabiya, επικαλούμενο το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Δυτικής Ακτής της Υεμένης.

Οι Χούτι φέρεται να ετοιμάζονται να κλιμακώσουν στην Αλ Χουντάιντα προκειμένου να απειλήσουν τους διεθνείς εμπορικούς δρόμους στην Ερυθρά Θάλασσα και να διαταράξουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για ανανέωση της εθνικής εκεχειρίας στην Υεμένη.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Χούτι κατηγορούνται για κλιμάκωση από τότε που η κατάσταση στην Υεμένη σταθεροποιήθηκε ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας εκεχειρίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ πέρυσι. Τον περασμένο Νοέμβριο, η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία πτέρυγα του στρατού της Υεμένης προειδοποίησε ότι οι Χούτι ετοιμάζονται να εξαπολύσουν περισσότερες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις πετρελαίου, τερματικούς σταθμούς και δεξαμενόπλοια της Υεμένης. Αυτές οι προειδοποιήσεις δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη.

Οι Χούτι όντως πιέζουν την κυβέρνηση της Υεμένης που υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία στο Άντεν να αποδεχθεί μια πρόταση να μοιραστεί τα εθνικά έσοδα από το πετρέλαιο. Ωστόσο, η ομάδα μέχρι στιγμής απέχει από τη χρήση ωμής βίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...