Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ακόμα πιο κοντά Τουρκία και Πακιστάν μέσω των κορβετών MILGEM

Ακόμα πιο κοντά ήρθαν Τουρκία και Πακιστάν με την καθέλκυση της κορβέτας «KHAİBAR», για λογαριασμού του ναυτικού του Πακιστάν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας: «Ο ναύαρχος Ercüment Tatlıoğlu, Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων, επέστησε επίσης την προσοχή στον αυξανόμενο αγώνα για δικαιώματα και οφέλη στις θάλασσες του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναφερόμενος στη σημασία του αγώνα της Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ο ναύαρχος Tatlıoğlu είπε: «Για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας σε αυτόν τον αγώνα για εξουσία στις θάλασσες, θέλουμε μια σύγχρονη ναυτική δύναμη εξοπλισμένη με εγχώρια και εθνικά πλοία, όπλα και συστήματα που είναι πάντα έτοιμα για καθήκον, με υψηλό επίπεδο δύναμης κρούσης και εκπαίδευσης. Η καθιέρωση και η διατήρησή του ήταν πάντα ο πρωταρχικός μας στόχος».

Σημειώνοντας ότι η ναυπήγηση των υπεράκτιων περιπολικών πλοίων κλάσης Hisar συνεχίζεται, ο ναύαρχος Tatlıoğlu είπε: «Αυτά τα πλοία είναι ένας νέος δείκτης της αποφασιστικότητάς μας να είμαστε ισχυροί σε αυτή τη γεωγραφία, στις θάλασσες». Περιγράφοντας αυτά τα πλοία ως τα τελευταία παραδείγματα προόδου στην εγχώρια και εθνική αμυντική βιομηχανία, ο ναύαρχος Tatlıoğlu επεσήμανε: «Οι κορβέτες κλάσης MİLGEM έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους με τα καθήκοντα που έχουν εκτελέσει μέχρι τώρα. Η προτίμηση για το σχέδιο MİLGEM για τις Πακιστανικές Ναυτικές Δυνάμεις, μια φιλική και αδελφική χώρα, δείχνει ότι αυτή η σχεδίαση είναι σε επίπεδο που μπορεί να ανταγωνιστεί τις αντίστοιχες στον κόσμο. Η κορβέτα KHAİBAR, η οποία καθελκύστηκε σήμερα, είναι μέρος του ναυτικού του Πακιστάν, που ναυπηγήθηκε στις 15 Αυγούστου 2021. Πέρα από ένα έργο πολεμικού πλοίου μεταξύ των δύο χωρών, όπως το πρώτο πλοίο κλάσης MİLGEM, η κορβέτα BABÜR, είναι η ενσάρκωση των ιστορικών δεσμών φιλίας και αδελφοσύνης μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν, που συνεχίζονται για αιώνες και έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα».

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν, κ. Shahbaz Sharif

Μιλώντας στην τελετή, ο Ακάρ ξεκίνησε την ομιλία του ευχόμενος τα πλοία να είναι ωφέλιμα για την Τουρκία, το Πακιστάν και τις Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών.

Τονίζοντας τους βαθιά ριζωμένους δεσμούς φιλίας και αδελφότητας μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε: «Το έργο MİLGEM, το οποίο πραγματοποιείται από κοινού με τους Πακιστανούς αδελφούς μας, είναι ένα ουσιαστικό και προληπτικό έργο που θα ενισχύσει τις σχέσεις μας από το παρελθόν. στο μέλλον.»

Ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας πρόσθεσε ακόμα ότι τα πλοία που παράγονται και πρόκειται να παραχθούν θα συμβάλουν σημαντικά στην άμυνα και την ασφάλεια των δύο χωρών. Ανέφερε ότι διανύουμε μια περίοδο όπου οι γεωπολιτικές εξελίξεις επιταχύνονται, νέα προβλήματα προστίθενται στα υπάρχοντα προβλήματα και οι ανησυχίες για την ασφάλεια βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Σε μια τέτοια περίοδο, ανέφερε, ότι ως Τουρκία παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις, ενεργεί προληπτικά και καταβάλλει προσπάθεια να λάβει κάθε είδους μέτρα που σχετίζονται με την άμυνα και την ασφάλεια και να προετοιμαστεί για τις συνθήκες αυτής της νέας περιόδου.»

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ