Μέση Ανατολή

Χαμάς: Η κλιμάκωση της αντίστασης στη Δυτική Όχθη θα διαλύσει τα σχέδια της κατοχής (Βίντεο)

Σήμερα, Κυριακή, το κίνημα της Χαμάς ζήτησε «την κλιμάκωση της πράξης αντίστασης για την ματαίωση των ισραηλινών σχεδίων κατά του ευλογημένου τζαμιού Αλ Άκσα».

Ο εκπρόσωπος του κινήματος, Χαζέμ Κασέμ, δήλωσε σε μια ανακοίνωση τύπου ότι «η κλιμάκωση της πράξης αντίστασης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και το κατεχόμενο εσωτερικό είναι αρκετή για να ματαιώσει τα ισραηλινά σχέδια κατά του τζαμιού Αλ Άκσα».

«Η συγκέντρωση και το δέσιμο στο τέμενος Αλ Άκσα θα αποτύχει τα σχέδια της κατοχής. Οι εξτρεμιστικές εισβολές υπό την αιγίδα των δυνάμεων κατοχής πρέπει να αντιμετωπιστούν με περισσότερο συνωστισμό», πρόσθεσε.

Και συνέχισε, «ο παλαιστινιακός λαός θα προστατεύσει το τέμενος Αλ Άκσα με ό,τι έχει, και το πλήθος και η αντίσταση στο τέμενος Αλ Άκσα είναι ο κωδικός πρόσβασης για τη νίκη του παλαιστινιακού λαού, του λαού μας. Με την ενότητα και την αντίστασή του θα αποτύχουν τα σχέδια της κατοχής στο Αλ Άκσα».

Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν αύριο, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, οι εορτασμοί της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς και θα ακολουθήσουν οι εορτασμοί του Γιομ Κιπούρ, στις 5 του επόμενου Οκτωβρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι άποικοι, σήμερα το πρωί, εισέβαλαν στο τζαμί Αλ Άκσα, από την πλευρά της Πύλης Μουγκράμπι, υπό την προστασία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής, σε μια προσπάθεια να το ιουδαϊσμοποιήσουν πλήρως και να επιβάλουν μια νέα πραγματικότητα σε αυτό, καταλήγει το Al Mayadeen.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

μάχες για το Βολτσάνκ
Ένοπλες Συρράξεις 0

Κόλαση επί της γης το Βολτσάνσκ-Ρώσος Ανταποκριτής: «Ουκρανοί και Ρώσοι πολεμάνε μέσα στα ίδια κτήρια-Χάος που θυμίζει Στάλινγκραντ»

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα γραμμή επαφής στις ρωσο-ουκρανικές μάχες για την πόλη Βολτσάνκ του Χαρκόβου και ως αποτέλεσμα ο...