Μέση Ανατολή

Τρόμος για τους Τούρκους! Οι Κούρδοι θα μεταφέρουν τον πόλεμο στις μεγαλουπόλεις

Πόλεμο μέσα στις τουρκικές μεγαλουπόλεις απειλούν να κάνουν οι Κούρδοι μετά την επαίσχυντη τουρκική εισβολή στο Ιράκ, και την ύποπτη διεθνή αποσιώπηση της από την δύση στο σύνολο της.

Το μέλος του PKK Duran Kalkan ανέφερε: “Θα μεταφέρουμε τον πόλεμο στις τουρκικές μεγαλουπόλεις".

Ο Ντουράν Καλκάν, μέλος της  εκτελεστικής επιτροπής του PKK, απείλησε ξεκάθαρα το τουρκικό καθεστώς, λέγοντας ότι αν συνεχιστούν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, "θα μεταφέρουν τον πόλεμο στις τουρκικές πόλεις".

Ο ίδιος εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του PKK, και είπε σχετικά με τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζοντας ότι "οι Τούρκοι “ ηττήθηκαν» στις συγκρούσεις στις περιοχές Gare, Metina, Avaşin και Zap και ότι οι συγκρούσεις εκεί είχαν σημαντικές στρατιωτικές συνέπειες".

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Καλκάν είπε: «Ο εχθρός προσπαθεί να μας περικυκλώσει και να μας περιορίσει σε ορισμένες περιοχές και να μας παρασύρει σε πόλεμο θέσεων. Θα απλώσουμε τον πόλεμο. Αυτός ο πόλεμος, που θα γίνει στο Μπακούρ και στην Τουρκία, θα οδηγήσει σε μια πολύ πιο αποτελεσματική πολεμική κατάσταση στις μητροπόλεις. Θα εξαπλωθεί με αστικό πόλεμο, θα αναπτυχθεί στον κάμπο, θα αναπτυχθεί στα βουνά, και για αυτό έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες», κατέληξε ο ίδιος.

Οι Κούρδοι θέλουν να βάλουν “ φωτιά” στις τουρκικές πόλεις, να καταστρέψουν μέρος της τουρκικής φετινής σοδειάς με εμπρησμούς και σε περιοχές όπου αναμένονται τουρίστες.

Ομηρικές μάχες κουρδικών δυνάμεων και Τούρκων στο Ιράκ   

Σύμφωνα με τις κουρδικές δυνάμεις, πέντε Κούρδοι αντάρτες έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού στις περιοχές Zap και Avaşîn, που ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής.

Μέσα σε 24 ώρες, 41 στρατιώτες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Δύο drones καταρρίφθηκαν από τους Κούρδους αντάρτες.

Ανακοίνωση των Κούρδων :

"Οι δυνάμεις μας πραγματοποιούν επιτυχημένες και αποτελεσματικές ενέργειες κατά της τουρκικής επιχείρησης  στο Ζαπ. Οι Τούρκοι δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση από τους Κούρδους αντάρτες και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και οι μάχες συνεχίζονται.Ομοίως, όμως συνεχίζονται και οι βομβαρδισμοί των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τα εδάφη μας.

Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να καλύψει τις απώλειες του διαδίδοντας αναφορές για σκοτωμένους Κούρδους αντάρτες στα ΜΜΕ.

Αυτές οι αναφορές είναι εντελώς ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, αναφέρει η ανακοίνωση των κουρδικών δυνάμεων.

Αναφέρονται οι ακόλουθες ενέργειες των Κούρδων ανταρτών στις περιοχές Avaşîn και Zap:

Avaşîn Στις 9:40 π.μ. στις 18 Απριλίου, οι Κούρδοι αντάρτες προέλασαν από κοντινή απόσταση με χειροβομβίδες και πυροβόλα όπλα ενάντια σε επίθεση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής προς το Werxelê.

Ακολούθησαν σκληρές μάχες, με αποτέλεσμα δώδεκα Τούρκους στρατιώτες να σκοτώνονται και δύο drones να καταρρίπτονται.

Την ίδια ώρα, τουρκική στρατιωτική μονάδα δέχθηκε πυρά όλμων, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Τούρκων στρατιωτών.

Το απόγευμα ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν.

Η επέμβαση των κουρδικών δυνάμεων  ανάγκασε τα τουρκικά στρατεύματα να υποχωρήσουν στην Ζαπ.
Στις 3 π.μ. στις 18 Απριλίου, οι τουρκικές δυνάμεις ήθελαν να προελάσουν προς Girê Şehîd Ciwan.

Οι κουρδικές δυνάμεις απέκτησαν τον έλεγχο στην περιοχή και κτύπησαν τουρκικό λόχο από κοντινή απόσταση χρησιμοποιώντας τακτικές διείσδυσης, σκοτώνοντας δύο Τούρκους στρατιώτες.

Το πρωί της 19ης Απριλίου, ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε από έναν Κούρδο ελεύθερο σκοπευτή στο Girê Şehîd Ciwan.

Έτσι ανακόπηκε η προσπάθεια του τουρκικού στρατού να καταλάβει την κορυφή του βουνού.

Στις 2:40 μ.μ. Στις 18 Απριλίου, μια αεροπορική επιχείρηση του Τουρκικού Στρατού στο Girê Çiyayê Reş δέχτηκε επίθεση από φορητά αντιαεροπορικά συστήματα.
Στις 17:25, άλλη μια ενέργεια δολιοφθοράς και χτύπημα με βαριά όπλa σκότωσε Επτά Τούρκους στρατιώτες και τραυμάτισε άλλον έναν.

Στις 18 Απριλίου, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή Kuro Jahro χτυπήθηκαν τρεις φορές από αντάρτες χρησιμοποιώντας τακτικές δολιοφθοράς μεταξύ 11 και 11:40 π.μ., με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες.

Στις 2 μ.μ. στις 18 Απριλίου, μια ενέργεια δολιοφθοράς από Κούρδους αντάρτες είχε στόχο μια τουρκική στρατιωτική μονάδα που προέλαυνε προς το Girê Şehîd Harûn. Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε.

Στις 18 Απριλίου, μεταξύ 8:30 π.μ. και στις 9 π.μ., οι Τούρκοι χτυπήθηκαν τέσσερις φορές από αντάρτες χρησιμοποιώντας τακτικές δολιοφθοράς καθώς προχωρούσαν προς το Girê Şehîd Şemdîn και Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Στις 2:30 μ.μ., οι αντάρτες του YJA Star πραγματοποίησαν συντονισμένη δράση στο Girê Şehîd Şemdîn, πυροβολώντας δύο στρατιώτες από κοντινή απόσταση.

Στις 18 Απριλίου, μεταξύ 12 μ.μ. και στη 1 μ.μ., τουλάχιστον τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες πυροβολήθηκαν στο Girê Şehîd Ciwan, αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς στρατιώτες. Στη συνέχεια η μονάδα αναγκάστηκε να αποσυρθεί. Οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται", αναφέρει η ανακοίνωση τους .

Από όλα αυτά συμπεραίνουμε ότι οι Κούρδοι εδώ και μεγάλο διάστημα έχουν μετατρέψει μια τεράστια περιοχή σε Ιράκ και Βόρεια Συρία, σε μια τεράστια παγίδα μέσα στην οποία σκοτώνονται Τούρκοι στρατιώτες, με τις απώλειες να είναι σημαντικές ότι και να δηλώνουν οι Τούρκοι.

Οι Κούρδοι έχουν εφοδιαστεί με φορητά αντιαεροπορικά συστήματα, όλμους, διαθέτουν drone, και πολλά άλλα τα οποία προκαλούν μεγάλες απώλειες σε Τούρκους κομάντος, όχι απλούς στρατιώτες του πεζικού, και αυτό λέει πολλά. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...