Μέση Ανατολή

Προπαγάνδα τουρκικών ΜΜΕ πως θα κόψουν τα πάρε- δώσε με την Χαμας για να βελτιωσουν τις σχέσεις με το Ισραηλ-Η στάση Ελλάδας-Κύπρου

Τα τουρκικά ΜΜΕ με άρθρα τους έχουν  γνωστοποιήσει ότι ο πρόεδρος του Ισραήλ θα επισκεφθεί σύντομα την Άγκυρα.

Αρχικά και ως μέρος της τουρκικής  προπαγάνδας , αντί να την ανακοινώσει την επίσκεψη η Τουρκική κυβέρνηση μέσα από τα  τα κανονικά διπλωματικά κανάλια με το Ισραήλ, το ανακοίνωσε μονομερώς μέσω του ακροδεξιού φιλοκυβερνητικού μέσου ενημέρωσης Daily Sabah , ενώ στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη και άλλα Ερντογανικά ΜΜΕ

Στα άρθρα των τουρκικών ΜΜΕ , το μήνυμα  που προσπαθούν να περάσουν οι Τούρκοι ,είναι ότι το φυσικό αέριο του Ισραήλ δεν έχει πού να πάει και θα πρέπει να διέλθει μέσω της Τουρκίας, μετά την άρση της στήριξης κατασκευής του East-Med από τις ΗΠΑ

Η στήριξη της Τουρκίας στη Χαμάς 

Η Τουρκία  είναι πασίγνωστο σε όλους ότι φιλοξενεί και υποστηρίζει τρομοκράτες της Χαμάς εδώ και χρόνια.

Ο Ερντογάν  επιχειρεί να πείσει  το Ισραήλ να διοχετεύει το αέριο του μέσω των εδαφών της, ώστε αυτή να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κέρδη για να χρηματοδοτήσει τη Χαμάς και άλλες εξτρεμιστικές ομάδες στην περιοχή, πολλές από τις οποίες είναι αντισημιτικές και τάσσονται υπέρ της γενοκτονίας των Ισραηλινών

Το κυβερνών κόμμα της Άγκυρας, για παράδειγμα, διατάζει συχνά τον βομβαρδισμό μειονοτήτων στη Συρία και το Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων, των Γιαζίντι και των χριστιανικών κοινοτήτων.

Όπου οι δυνάμεις της Άγκυρας δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι μειονότητες γενικά εκκαθαρίζονται εθνοτικά, όπως στο Αφρίν της Συρίας στο οποίο εισέβαλε η Τουρκία το 2018.

Αυτή η δίωξη των μειονοτήτων δε συνάδει με τη γενική συναίνεση του Ισραήλ και των φίλων του στον Κόλπο που πιέζουν την ανεκτικότητα και ειρήνη και σταθερότητα.

Η ψευδής συμφιλίωση που επιχειρεί η Τουρκία με το Ισραήλ

Η στάση της Τουρκίας σχετικά με τις σχέσεις με το Ισραήλ έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1950, σύμφωνα με την οποία η Άγκυρα  πιστεύει ότι το Ισραήλ είναι πλήρως απομονωμένο στην περιοχή και πως τη χρειάζεται. 

Η Τουρκία  έτσι επωφελείτο από την απομόνωση του Ισραήλ αποκομίζοντας κέρδη. Ουσιαστικά σε όλες τις συζητήσεις με την Τουρκία ή τις διεκδικήσεις για συμφιλίωση, η μόνη αφήγηση που βγαίνει είναι ότι η Τουρκία κερδίζει και το Ισραήλ δεν παίρνει τίποτα.

Για παράδειγμα, η Τουρκία φιλοξενεί τη Χαμάς και η Χαμάς δολοφονεί Ισραηλινούς και η Τουρκία έχει υποστηρίξει τον εξτρεμισμό της Χαμάς. Οι θρησκευτικές αρχές της Τουρκίας υποκινούν όλο και περισσότερο τον τουρκικό λαό  κατά του Ισραήλ, δεσμευόμενοι να «απελευθερώσουν» την Ιερουσαλήμ.

Όταν η Τουρκία μετέτρεψε  την εκκλησία της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η ηγεσία της συνέκρινε αυτό με την βοήθεια της Τουρκίας στους Παλαιστίνιους να καταλάβουν την Ιερουσαλήμ.

Τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας υποκινούν το λαό της χώρας  κατά του Ισραήλ.

Η Τουρκία ανταγωνίζεται με το Ιράν όχι μόνο  για το ποια είναι  η πιο φιλοπαλαιστινιακή χώρα , αλλά και ποια υποθάλπει  και στηρίζει περισσότερο  τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές ομάδες.

Η Τουρκία στερείται αντίληψης της πραγματικότητας στην περιοχή

Το Ισραήλ δεν είναι πλέον απομονωμένο και η Χαμάς είναι μια ακροδεξιά τρομοκρατική ομάδα.

Η Τουρκία θέλει να τα έχει όλα, φιλοξενώντας τρομοκράτες της Χαμάς, επικρίνοντας το Ισραήλ στα μέσα ενημέρωσης  προσποιούμενη ότι θα  φιλοξενήσει Ισραηλινούς αξιωματούχους, όταν μάλιστα πριν από λίγο καιρό συνέλαβε  Ισραηλινούς τουρίστες με αστείες έως γελοίες κατηγορίες.

Τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν γενικά καταχραστεί τη συνεχή ιστορία «Η Τουρκία θέλει συμφιλίωση».

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει επικαλεστεί αυτήν την ιδέα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, σχεδόν πάντα προσανατολισμένη στην προσπάθεια να χαλάσει τους δεσμούς Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου.

Το 2019 και στις αρχές του 2020, η Τουρκία διατύπωσε ιδέες για τη συμφιλίωση, ακόμη και όταν προσπάθησε να σαμποτάρει τους αυξανόμενους δεσμούς Ισραήλ-Ελλάδας, αφού δεν  ήθελε ο αγωγός φυσικού αερίου East Med να πραγματοποιηθεί.

Προσπάθησε επίσης να επικοινωνήσει με το Ισραήλ όταν ήταν σαφές ότι η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία, η Κύπρος και η Ελλάδα επρόκειτο να υπογράψουν μια δήλωση που εξέφραζε ανησυχίες και απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τον Μάιο του 2020 η Τουρκία προσπάθησε ξανά να προσποιηθεί ότι θα συμφιλιωθεί με το Ισραήλ.

Η Τουρκία τροφοδότησε ακόμη και στα ΜΜΕ εντελώς αβάσιμες ιστορίες σχετικά με το πώς η Άγκυρα συγκρούστηκε με τη Χεζμπολάχ στη Συρία και ότι το Ισραήλ μπορεί να μοιράζεται κοινές απόψεις στη Συρία σχετικά με τον ρόλο του Ιράν.

Στην πραγματικότητα, η Τουρκία συνεργάζεται στενά με το Ιράν , τη Χεζμπολάχ και το συριακό καθεστώς στο παρελθόν.

 

Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

Το Ισραήλ ούτε αδύναμη μνήμη έχει ούτε ασκεί κοντόφθαλμη πολιτική

Για αυτούς τους δύο λόγους δεν πιστεύει στην τουρκική προπαγάνδα που επιχειρείται μέσω των ΜΜΕ της τα οποία πριν μήνες όταν διεξαγόταν ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, έγραφαν πύρινα άρθρα κατά του Ισραήλ, ανεβάζοντας το αντιεβραϊκό συναίσθημα στα ύψη στον τουρκικό λαό

Η Ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να μείνει προσηλωμένη στη συμμαχία της με την Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίοι δεν είναι καιροσκόποι όπως η Τουρκία, αλλά πραγματικοί φίλοι και σύμμαχοι.

Το Ισραήλ δεν έχει κανένα λόγο να συνεργαστεί με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο διοχετεύοντας το φυσικό της αέριο στην εν λόγω χώρα μέσω αγωγού και διασπώντας τη συμμαχία του με την Ελλάδα και την Κύπρο, πράγμα που επιδιώκει διακαώς η Άγκυρα.

Απώτερος σκοπός της Τουρκίας είναι το Ισραήλ να συναινέσει στην κλοπή της Κυπριακής ΑΟΖ και στο διαμερισμό των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της, στη βάση του Win-Win.

Η Τουρκία είναι σύμμαχος του Ιράν, της Χαμάς  και άλλων εξτρεμιστικών φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων και  είναι καθαρά αντισημιτική χώρα , εχθρός της Δύσης στην οποία τυπικά και μόνο ανήκει ως μέλος του ΝΑΤΟ.

Το Ισραήλ δεν έχει ανάγκη της Τουρκία αναφορικά με τη διοχέτευση του φυσικού αερίου του, σε περίπτωση μη κατασκευής του Εast-Med, αφού αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω Αιγύπτου με τον υπάρχοντα  αγωγό Ισραήλ-Αιγύπτου και εκείθεν προς Κρήτη με αγωγό που θα κατασκευαστεί παράλληλα με την όδευση του καλωδίου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από την Αίγυπτο στην Κρήτη και εκείθεν στην ΕΕ.

Ο ρόλος Ελλάδας και Κύπρου

Ελλάδα και Κύπρος ως σύμμαχες χώρες του Ισραήλ, δίνουν σε αυτό το απαραίτητο και αναγκαίο γεωστρατηγικό βάθος που αναγκαίοι στη χώρα λόγω της μικρής και ιδιόμορφης γεωγραφικής της έκτασης.

Η Ελλάδα και η Κύπρος θα πρέπει κατά την άποψή μας να κινηθούν άμεσα για την υπογραφή στρατωτικής συμφωνίας με το Ισραήλ, για παροχή  σε αυτό δυνατότητας παροχής διευκολύνσεων και φιλοξενίας πολεμικών πλοίων, μαχητικών αεροσκαφών  και ""πυρομαχικών" εφόσον απαιτηθεί, ακόμη και Ισραηλινών πολιτών, εάν ξεσπάσουν πολεμικές επιχειρήσεις  με το Ιράν, την Χαμάς , ή τη Χεζμπολάχ, ή συνδυασμό των παραπάνω.

Η πρόσφατη πολεμική αναμέτρηση με τη Χαμάς, απέδειξε ότι ακόμη και το πανίσχυρο εννοποιημένο Ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει πλήρως τα πολλά βλήματα ρουκετών, όλμων και πυραύλων που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες της Χαμάς.

Τι θα γίνει όμως αν στο μέλλον το Ισραήλ έρθει σε αντιπαράθεση με τη Χεζμπολάχ και ακόμη περισσότερο με το Ιράν;

Πολεμικά αεροδρόμια και ναύσταθμοι του Ισραήλ , ακόμη και η περιοχή της Dimona που φέρεται ότι βρίσκονται πυρηνικά όπλα , αναμένεται να βληθούν.

Πως θα απογειωθούν από κατεστραμμένους αεροδιαδρόμους από Ιρανικούς πυραύλους  τα πανίσχυρα μαχητικά και πως θα ανεφοδιαστούν από κατεστραμμένες λιμενικές εγκαταστάσεις τα πολεμικά πλοία της φίλης και συμμάχου χώρας του Ισραήλ;

Αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μόνο  η Ελλάδα και η Κύπρος με την παροχή διευκολύνσεων που προανέφερα, στη φίλη και σύμμαχο χώρα του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...