Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Safe Beach 5: Οι ναυτικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και της Ιορδανίας ολοκλήρωσαν την 5ήμερη κοινή στρατιωτική άσκηση

Οι Βασιλικές Ναυτικές Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας ολοκλήρωσαν μια κοινή ναυτική άσκηση με τους ομολόγους τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ιορδανίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας. 

Η άσκηση Safe Beach 5, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε στον ανατολικό στόλο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο υποστράτηγος Ali bin Saeed Al-Shehri, διοικητής των συμμετεχουσών δυνάμεων, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες από τις Βασιλικές Ναυτικές Δυνάμεις της Ιορδανίας για τη συνεργασία τους και δήλωσε ότι η πέμπτη φάση της κοινής άσκησης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιδεξιότητα.

Η άσκηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, του συντονισμού και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των δυνάμεων των εθνών, ανέφεραν οι αρχές. Πραγματοποιήθηκαν διάφορες επιχειρήσεις με στόχο την αύξηση των επιπέδων ετοιμότητας και την ενίσχυση των πολεμικών δυνατοτήτων.

https://twitter.com/modgovksa/status/1481608754735075329?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1481608754735075329%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.arabnews.com%2Fnode%2F2004146%2Fsaudi-arabia

Ο συνταγματάρχης Khalid bin Mohammed Al-Balawi, διευθυντής της άσκησης, δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες στην άσκηση Safe Beach 5 ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλα τα στάδιά της, θεωρητικά και επιχειρησιακά, με υψηλά επίπεδα δεξιοτήτων και επάρκειας, γεγονός που αντανακλά την ποιότητα της προετοιμασίας, του συντονισμού και της υλοποίησης.

"Οι στόχοι που τέθηκαν για την άσκηση αυτή επιτεύχθηκαν με κάθε σοβαρότητα και στο πνεύμα της ενιαίας κοινής δράσης", δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, δυνάμεις ασφαλείας από το Κουβέιτ, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και το Ομάν έφτασαν στο Βασίλειο ενόψει της άσκησης Arab Gulf Security 3. Η κοινή τακτική άσκηση, στην οποία συμμετέχουν υπηρεσίες ασφαλείας από κράτη μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον μήνα στο Νταμάμ στην ανατολική επαρχία. Οι δυνάμεις από τα ΗΑΕ έφτασαν την Τετάρτη.

Οι διοικητές ανέφεραν ότι οι συμμετέχοντες είναι προετοιμασμένοι για την άσκηση, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση του συντονισμού και της επιτόπιας συνεργασίας και στην ανάπτυξη ικανοτήτων για την αντιμετώπιση κρίσεων και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ