Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Συνελήφθη Τούρκος πολιτικός για διαρροή της τεχνολογίας των S-400; Τι γίνεται τελικά με τους ρωσικούς πυραύλους στην χώρα;

Ο Metin Gyurcan συνιδρυτής του κόμματος DEVA, φέρεται να συνελήφθη στην Τουρκία με την κατηγορία της διαρροής μυστικών των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400, αναφέρουν ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές, χωρίς να είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί το γεγονός.

Την είδηση αναφέρουν και άλλα ρωσικά και αρμενικά ΜΜΕ. 

"Στην Τουρκία, υπήρξε διαρροή απόρρητων πληροφοριών σχετικά με τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 και συνελήφθη ένας πολιτικός, ο οποίος κατηγορείται ότι διέρρευσε μυστικές πληροφορίες σχετικά με το σύστημα αεράμυνας S-400, με πηγές του εντός του σώματος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται για έναν από τους ηγέτες του Τουρκικού Κόμματος για τη Δημοκρατία και την Πρόοδο, Μετίν Γκιουρτζάν, ο οποίος βαρύνεται με σοβαρές κατηγορίες πλέον, σύμφωνα με  ανταποκριτές της τουρκικής εφημερίδας «Star Gazetesi».

https://www.youtube.com/watch?v=g6Uzo3HiiIc

Ο Γκιουρτζάν συνελήφθη με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και χώρες του ΝΑΤΟ.

Είναι ύποπτος για συμμετοχή στη μεταφορά απόρρητων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη και τα τεχνικά στοιχεία των συστημάτων αεράμυνας S-400 Triumph, ενώ οι τουρκικές υπηρεσίες τον παρακολουθούσαν για ενάμιση ολόκληρο χρόνο", αναφέρει το άρθρο.

Σύμφωνα με άρθρο μας , Τούρκοι ειδικοί παλαιότερα είχαν προσπαθήσει να "πειράξουν" το σύστημα "φίλος/εχθρός" πέφτοντας στην παγίδα που τους είχαν στήσει οι Ρώσοι μηχανικοί με εντολή του Κρεμλίνου.
Αν και δεν υπάρχουν εικόνες, ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν αναφέρει ότι οι Τούρκοι μηχανικοί προσπάθησαν να ανοίξουν τους εγκεφάλους των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, με σκοπό να διεξάγουν την αντιγραφή τους, ενώ ήθελαν να "πειράξουν" και το σύστημα αναγνώρισης "φίλου/εχθρού".

Αντί για αυτό όμως, οι Τούρκοι φέρονται να κατέστησαν κάποια από αυτά τα συστήματα “άχρηστα” εντελώς, κάνοντας τους Ρώσους μηχανικούς να... "τραβάνε τα μαλλιά" τους με την ασχετοσύνη τους.

Ρώσοι μηχανικοί είχαν τοποθετήσει ειδικές δικλίδες (χωρίς να γνωρίζουν οι Τούρκοι που τα άνοιξαν) ώστε τα συστήματα των S-400 να μην μπορούν να δεχθούν μη εξουσιοδοτημένη είσοδο από κανέναν, για να μη μπορέσουν οι Τούρκοι ποτέ να χρησιμοποιήσουν τους ρωσικούς πυραύλους εναντίον ρωσικών μαχητικών.
Η ουσία όμως είναι σε όλα αυτά ότι οι ρωσικοί πύραυλοι έχουν τεθεί σε μακρά αποθήκευση, αφού η Άγκυρα δεν θέλει με τίποτα να προκαλέσει τις ΗΠΑ.

 Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς οι Τούρκοι, και αναμένεται να συμβιβαστούν με την δύση, εκτός και αν υπάρξει κάποια έκπληξη λόγω αντιαμερικανισμού και αντιδυτικών αντιλήψεων στο κυβερνών κόμμα του ΑΚΡ και στην πλευρά των εθνικιστών.

Όσο για την σύλληψη του Τούρκου πολιτικού, πιθανόν να έχουμε ένα ακόμα σενάριο τουρκικής σαπουνόπερας, παιγμένης στο Σαράι του Ερντογάν, είτε έχουμε την απαρχή πολιτικών διώξεων παρόμοια με αυτή των δήθεν 'τρομοκρατών' στον δήμο της Κωνσταντινούπολης, που ει στόχο τον ίδιο τον Εκρε Ιμάμογλου και τα μεγάλα ποσοστά του στους Τούρκους πολίτες.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ