Μέση Ανατολή

Νέα δημοσκόπηση: Οι Άραβες στην Ιερουσαλήμ προτιμούν την ισραηλινή κυριαρχία

   Το Παλαιστινιακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SHFA) παρουσίασε πρόσφατα μια δημοσκόπηση μεταξύ των Αράβων κατοίκων της Ιερουσαλήμ, στην οποία πάνω από το 90 % δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να διατηρήσει το Ισραήλ τον έλεγχο της πόλης παρά να την παραδώσει στην Παλαιστινιακή Αρχή. Τα αποτελέσματα διαφέρουν σημαντικά από προηγούμενη δημοσκόπηση.

1.200 Άραβες κάτοικοι της Ιερουσαλήμ απάντησαν στο ερώτημα αν προτιμούν να παραμείνουν υπό ισραηλινή κυριαρχία ή αν προτιμούν να περιέλθουν υπό την κυριαρχία της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ), αναφέρει το Algemeiner. Πλήρως 1.116 ερωτηθέντες προτίμησαν το Ισραήλ από την Παλαιστινιακή Αρχή- μόνο 84 ήθελαν να δουν την Παλαιστινιακή Αρχή να αναλαμβάνει την εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλλά σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom, μόνο 5 από αυτούς τους 84 ήταν πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την ισραηλινή τους ταυτότητα για να πάρουν ταυτότητα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Τον Μάιο του 2020 το Ινστιτούτο Μελετών Μέσης Ανατολής της Ουάσιγκτον διεξήγαγε παρόμοια δημοσκόπηση με Παλαιστίνιους δημοσκόπους, ρωτώντας τους πολίτες αν προτιμούν την ισραηλινή ή την παλαιστινιακή υπηκοότητα. Τότε, μόνο περίπου το 15% δήλωσε ότι προτιμά την ισραηλινή υπηκοότητα.

Σε άλλες δημοσκοπήσεις μεταξύ 2010-2015, το 52% δήλωσε ότι θα προτιμούσε να είναι Ισραηλινοί παρά Παλαιστίνιοι πολίτες, γράφει η Israel Hayom.

Οι Άραβες στην Ιερουσαλήμ δεν είναι συνήθως ισραηλινοί πολίτες, αλλά μπορούν να υποβάλουν αίτηση. Αντίθετα, έχουν μια ταυτότητα που τους επιτρέπει να κυκλοφορούν ελεύθερα στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Τι είδους και πόσο οπλισμό στείλαμε τελικά στην Ουκρανία; Τα καλάζνικοφ, οι S-300, ένα πλοίο με επικίνδυνο φορτίο και ένα άρθρο που δημιουργεί προβληματισμό

"Για παράδειγμα, το πώς η Ελλάδα έφτασε στην κατοχή της 20.000 τυφέκια εφόδου τύπου ΑΚ είναι μια τουλάχιστον...
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Σε γέννησα, θα σε σκοτώσω»! Ρώσοι ειδικοί: Αυτό είναι το μέλλον του Συντάγματος Αζόφ-Αυτοί οι Νατοϊκοί συνελήφθησαν στο Αζοφσταλ

Ρώσοι ειδικοί εκτιμούν ότι οι εθνικιστές του Συντάγματος Αζόφ θα γυρίσουν να δαγκώσουν το χέρι που τους ταΐζει... τις...