Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Φίλοι των Τούρκων οι Βρετανοί-Το Ηνωμένο Βασίλειο υλοποιεί νέα αμυντική συμμαχία με την Τουρκία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζει νέα αμυντική συμμαχία με την Τουρκία, με αφορμή την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ενώ πίσω κρύβονται πολλά και διάφορα θέματα, που αφορούν από την ανταλλαγή πληροφοριών έως ζητήματα στην Κύπρο και την Α.Μεσόγειο.

Η Olga Maitland, Πρόεδρος του Βρετανικού Φόρουμ Άμυνας και Ασφάλειας, αφού τόνισε “τα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία στον τομέα της εθνικής ασφάλειας, και υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πρόθυμο να μοιραστεί πληροφορίες με την Τουρκία στον τομέα αυτό, ενώ υπογράμμισε ότι η Τουρκία πρέπει να γίνει αποδεκτή ως σύμμαχος.

Η ίδια δήλωσε ότι “η Τουρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο"

https://www.youtube.com/watch?v=FQ0Ova9zz3c

Τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη αλλαγή στην προσέγγιση των τομέων εθνικής ασφάλειας και άμυνας σε όλο τον κόσμο, η Maitland υπενθύμισε ότι οι κορυφαίες χώρες διαθέτουν πολύ σοβαρούς προϋπολογισμούς για την άμυνα και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Σημειώνοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μείωσε τον αριθμό των στρατιωτών σε 83.000 σε 72.000, η ίδια ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός που εξοικονομήθηκε από την μείωση των στρατιωτών δαπανήθηκε στον τομέα της ασφάλειας και στον κυβερνοχώρο.

«Επειδή στο κάτω κάτω της γραφής, ο μελλοντικός πόλεμος δεν θα είναι μόνο πολεμικές συγκρούσεις, αλλά θα αφορά κυρίως κρίσιμες κυβερνοεπιθέσεις σε εθνικές μας υποδομές. [Οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο] μπορούν ξαφνικά να καταστήσουν άχρηστα τα αμυντικά και τα πυραυλικά μας συστήματα, τα πολεμικά πλοία και τα αεροσκάφη, τον μηχανισμό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή τα αμυντικά συστήματα, για αυτό εξοπλισζόμστε στον τομέα της κυβερνοσφάλειας», δήλωσε η Maitland.

Τονίζοντας την ανάγκη να γίνουν σχέδια για το μέλλον, η Maitland είπε ότι η Κίνα έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια σε αυτόν τον τομέα και τόνισε: «Το αποκαλώ ψηφιακό αυταρχισμό. Δεν είναι ακόμη σε θέση να ανταγωνιστούν τις ΗΠΑ, αλλά τις φτάνουν γρήγορα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνοντας ότι η ικανότητα της Ρωσίας θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη, η Maitland είπε ότι "η Ρωσία δεν έχει τόση δύναμη όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά είναι πιο απερίσκεπτη και δεν χαλιναγωγεί τις ομάδες χάκερ της".

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι επίσης μια πολύ σημαντική χώρα από αυτή την άποψη, η Maitland είπε: «Η Τουρκία είναι πολύ σημαντική, θεωρούμε ότι είναι πολύ σωστό που ο Πρόεδρος Ερντογάν θα δημιουργήσει ένα Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, και οι Βρετανοί είναι σίγουρα πρόθυμοι να μοιραστούν πληροφορίες μαζί του, ενώ φυσικά , θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο [στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο]. Πρέπει να το αποδεχτούμε».

Υπενθυμίζοντας ξανά την ύπαρξη μακροχρόνιας αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, η Maitland δήλωσε ότι η επιδημία επιβράδυνε τη διαδικασία κοινής δράσης, αλλά το ενδιαφέρον της Αγγλίας για την Τουρκία συνεχίζεται και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον αμυντικό τομέα.

«Υπάρχουν τόσες πολλές απειλές εναντίον μας. Και η Τουρκία δεν είναι μόνη. Δεν πρέπει να είναι μόνη», είπε η ίδια.

https://www.youtube.com/watch?v=z5bFiacQjdg

Εξήγησε δε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ευελιξία επειδή βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό παρέχει ένα πλεονέκτημα στην αμυντική συνεργασία με την Τουρκία.

Αναφερόμενη στο θέμα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV), η Maitland τόνισε ότι αυτά τα οχήματα αποτελούν μέρος του σύγχρονου πολέμου και είναι σημαντικά στις πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ υπενθύμισε ότι τα UAV είναι ευέλικτα, φθηνά και δύσκολα ανιχνεύσιμα όπλα και αποτελούν πλέον ένα σύγχρονο εργαλείο.

Υπογράμμισε όμως, ότι τα UAV μπορεί να γίνουν δυσλειτουργικά σε περίπτωση επίθεσης στον κυβερνοχώρο.

https://www.youtube.com/watch?v=LG9dqyFIRwM

«Το λογισμικό των UAV πρέπει επίσης να προστατεύεται, οπότε πιστεύω ότι η τουρκική κυβέρνηση κατανοεί σωστά το θέμα, ενώ αυτό κάνουν όλες οι μεγάλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου", κατέληξε η ίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι γνωστό πλέον ότι Βρετανοί και Τούρκοι ''κόβουν και ράβουν" σχέδια από την Μεσόγειο μέχρι το Ναγκόρνο.
Το Λονδίνο μπορεί να επηρεάσει επίσης την κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη με “τουρκικά χέρια”, ενώ οι σχέσεις Λονδίνου-Άγκυρας αυξάνονται κάθε μέρα. Αυτό βέβαια αφορά και το κυπριακό.

Λίγοι όμως ειδικοί έδωσαν προσοχή σε μια άλλη πτυχή των βρετανο-τουρκικών σχέσεων στην οποία οι Βρετανοί θέλουν να κάνουν τους Τούρκους ισχυρότερους και πιο επικίνδυνους, δίνοντας τους ισχυρό ρόλο στο παραδοσιακό γεωπολιτικό παιχνίδι τους μια νέα διάσταση. Πρόκειται για στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

https://www.youtube.com/watch?v=cj88CmyEjI4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...