Μέση Ανατολή

Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πραγματοποιούν εβδομαδιαία στρατιωτική άσκηση

Οι στρατοί της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων ξεκίνησαν σήμερα κοινή άσκηση εκπαίδευσης.

Οι Βασιλικές Χερσαίες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας έφτασαν στο Άμπου Ντάμπι για την άσκηση που ονομάστηκε «One Destiny» με τις χερσαίες δυνάμεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η άσκηση θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες και επικεντρώνεται στην αμυντική συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης, ανέφερε το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων της Emirates.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι σύμμαχοι του Συμβουλίου Συνεργασίας του Γλάρου και ευθυγραμμίζονται σε πολλά περιφερειακά ζητήματα. Και οι δύο χώρες απέσυραν τους διπλωμάτες τους από τον Λίβανο στα τέλη του περασμένου μήνα, αφού ένας Λιβανέζος υπουργός επέκρινε την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη. Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει την κυβέρνηση της Υεμένης στον πόλεμό της εναντίον των ανταρτών Χούτι. Τα ΗΑΕ υποστηρίζουν το Νότιο Μεταβατικό Συμβούλιο στην Υεμένη, το οποίο είναι ονομαστικά ευθυγραμμισμένο με την κυβέρνηση. Τα δύο κράτη του Κόλπου είναι επίσης αντίθετα στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και στην υποστήριξη ομάδων πληρεξουσίων στην περιοχή. Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης αποκατέστησαν τις σχέσεις με το Κατάρ τον Ιανουάριο για να τερματίσουν τη διπλωματική κρίση στον Κόλπο.

Οι στρατοί της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων πραγματοποιούν κοινές εκπαιδευτικές ασκήσεις και με τις ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών. Οι Βασιλικές Χερσαίες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας συμμετείχαν σε άσκηση με ελληνικές ειδικές δυνάμεις τον Σεπτέμβριο. Ένας διοικητής της πολεμικής αεροπορίας των Εμιράτων παρακολούθησε επίσης μια ισραηλινή αεροπορική άσκηση τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ