Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Ιταλική αρμάδα “οργώνει” Ιόνιο και Μεσόγειο-Η Ρώμη διαφυλάσσει την ΑΟΖ της από το Τουρκολιβυκό μνημόνιο

Μεγάλη κινητοποίηση έχουμε στην Μεσόγειο από το γαλλικό και ιταλικό πολεμικό ναυτικό λόγω Τουρκίας.  

Την στιγμή που δύο γαλλικά ελικοπτεροφόρα (LHD) με δεκάδες ελικόπτερα συμμετέχουν σε μεγάλες αμφίβιες ασκήσεις του γαλλικού πολεμικού ναυτικού με δυνάμεις πεζοναυτών μεγάλης κλίμακας, με την ονομασία Cormoran 21 στην Μεσόγειο, έτερη ιταλική αρμάδα αυτήν την φορά απλώνεται από Ιόνιο έως Μεσόγειο έως την 27η Οκτωβρίου, σε μια πρωτόγνωρη ομολογουμένως κίνηση, παρ’όλες τις καθησυχαστικές δηλώσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό με την άσκηση '' Open Sea 2021'', επιθυμεί και αυτό όπως και οι Γάλλοι να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις για να είναι ετοιμοπόλεμες να κρατήσουν θαλάσσιες διόδους ελεύθερες από το Ιόνιο έως την Μεσόγειο.

Το ιταλικό αρχηγείο της ναυτικής μοίρας (CINCNAV) που αποτελείται από την Φρεγάτα FREMM «Carabiniere» και άλλα πολεμικά πλοία, εμπλέκεται σε δραστηριότητες παρουσίας και επιτήρησης για την προστασία των ιταλικών εθνικών συμφερόντων στη θάλασσα, μεταξύ των οποίων αξίζει ιδιαίτερη μνεία η δυνατότητα ελέγχου της νεοσύστατης Εθνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που συμφωνήθηκε πριν κάποιους μήνες με την Ελλάδα.

https://youtu.be/U4Kl7btWXzI

Οι Ιταλοί ετοιμάζουν έρευνες και εξορύξεις στο Ιόνιο και ξεκινούν ασκήσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των σχετικών οικονομικών πόρων (φυσικοί, ορυκτοί και ενεργειακοί).

Από τις 4 έως τις 27 Οκτωβρίου, το ιταλικό  Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει σοβαρή άσκηση, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκπαιδευτική δραστηριότητα του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιείται σε Ιόνιο, Τυρρηνικό πέλαγος και Μεσόγειο.

“Στόχος της άσκησης είναι η βελτίωση των επιπέδων αποτελεσματικότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ναυτικής Μοίρας, η προώθηση της διαδικασίας συνεργασίας και συμμετοχής με ξένα πολεμικά πλοία, προκειμένου να   διασφαλιστεί η υπεράσπιση συμφερόντων της χώρας, μέσω της ενίσχυσης της θαλάσσιας παρουσίας και επιτήρησης στη Μεσόγειο”, ανακοίνωσε το ιταλικό επιτελείο του πολεμικού ναυτικού.

Σε αυτό το σενάριο, το εμπορικό πλοίο M / N Eurocargo Malta δέχθηκε έλεγχο από ιταλική Φρεγάτα.

Στο πλαίσιο της άσκησης, οι ιταλικές Φρεγάτες υλοποιούν αποστολές “ναυτικής παρουσία με επιχειρήσεις επιτήρησης με στόχο τον έλεγχο της επιβολής ναυτικού εμπάργκο, με στόχο την τουρκική προκλητικότητα στην Λιβύη που είναι δίπλα στις ιταλικές ακτές.

Ειδικά το Τουρκολιβυκό μνημόνιο φτάνει σχεδόν κοντά στις ιταλικές ακτές προκαλώντας συναγερμό στην Ρώμη, για τα σχέδια του καθεστώτος Ερντογάν.

Η ταυτόχρονη παρουσία γαλλικής και ιταλικής αρμάδας στην Μεσόγειο, διότι περί αυτής της θάλασσας πρόκειται, μας δείχνει  ότι Παρίσι και Ρώμη, προετοιμάζονται για τα χειρότερα σενάρια, αφού γνωρίζουν πιθανότατα από πρώτο χέρι τις βλέψεις και τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, που θέλει να επιβάλει την παρουσία της στην περιοχή από την Συρία και την Κύπρο έως την Λιβύη και την Αλγερία.

Όλοι γνωρίζουν στην περιοχή μας ότι η Τουρκία του Ερντογάν πιθανότατα λέμε να ετοιμάζει να “βάλει φωτιά” στην περιοχή για να πετύχει τα άνομα σχέδια της, και παίρνουν όλοι τα μέτρα τους.  

 

 

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ