Ταλιμπάν
Μέση Ανατολή

Αφγανιστάν "οδός αβύσσου αριθμός μηδέν"! Ταλιμπάν χτυπούν βίαια δημοσιογράφο

 

Συνεχίζονται οι απίστευτες βιαιότητες από τους Ταλιμπάν οι οποίοι εμμένουν σε πρακτικές που παραπέμπουν σκοταδισμό και απολυταρχισμό. Σε ογκώδη διαδήλωση επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από γυναίκα διαδηλώτρια, στην πόλη Κανταχάρ.

Κόσμος συνέρευσε στους δρόμους της πόλης διαμαρτυρόμενος για τη διαταγή προς 3.000 οικογένειες να εγκαταλείψουν τον χώρο.

Η Κανταχάρ κατοικείται κυρίως από οικογένειες απόστρατων στρατηγών των ενόπλων δυνάμεων και άλλων μελών των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι οικογένειες, ορισμένες από τις οποίες ζούσαν στην περιοχή για σχεδόν 30 χρόνια, είχαν προθεσμία τρεις ημέρες προκειμένου να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Όσον αφορά στο περιστατικό βίας κατά τη διαδήλωση, ο δημοσιογράφος του Millet Zagh Radio δέχτηκε επίθεση από μαχητή των Ταλιμπάν, ενόσω έπαιρνε, με βίντεο, συνέντευξη από γυναίκα που διαμαρτυρόταν ύστερα από την εντολή της οργάνωσης να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο δημοσιογράφος, θύμα της επίθεσης, μιλούσε με τη γυναίκα μπροστά στο σπίτι του κυβερνήτη της Κανταχάρ, όταν μαχητής των Ταλιμπάν ήρθε και τον χτύπησε.

Εξήγησε, ακόμη, ότι ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει άδεια για να γυρίσει τη συνέντευξη, αίτημα που είχαν δεχτεί οι Ταλιμπάν, εγκλωβίστηκε όμως από μαχητές μόλις ξεκίνησε το βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


«Έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και ξεκίνησε τη βιντεοσκόπηση. Αμέσως, οι Ταλιμπάν τού είπαν να σταματήσει. Εξακολουθούσε να τους λέει ότι είναι ρεπόρτερ και πως είχε λάβει άδεια για τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Τον χτύπησαν και του φώναξαν ωστόσο: ''γιατί μιλάς σε γυναίκα;», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ηνωμένων Εθνών, η ισλαμιστική οργάνωση εξαπολύει επιθέσεις ενάντια σε πρώην στρατιώτες και υπαλλήλους της κυβέρνησης που ανατράπηκε. Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν φαίνεται οι μαχητές των Ταλιμπάν να φτάνουν στο σημείο να βάζουν με τη βία νεαρούς στο πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτων.

Υπάρχουν απίστευτες αναφορές, συγκεκριμένα, ότι οι μαχητές ψάχνουν πόρτα-πόρτα τους λεγόμενους εχθρούς, οποιονδήποτε, δηλαδή, υπήρξε συνεργάτης της προηγούμενης κυβέρνησης ή των ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι της προηγούμενης κυβέρνησης έχουν βασανιστεί, φυλακιστεί, ενώ άλλοι έχουν ακόμη βρεθεί και νεκροί.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ