Μέση Ανατολή

Νέες απειλές της Χαμάς στο Ισραήλ λόγω πορείας ακροδεξιών στην Ιερουσαλήμ

Ένας ηγέτης του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς απείλησε σήμερα το Ισραήλ με μια νέα κλιμάκωση της βίας, έπειτα από ένα κάλεσμα για την πραγματοποίηση πορείας την Πέμπτη από την ισραηλινή άκρα δεξιά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Προειδοποιούμε την κατοχή να μην πλησιάσει η πορεία των εποίκων στην (Ανατολική) Ιερουσαλήμ και την πλατεία των Τζαμιών», δήλωσε σε ομιλία του ο Χαλίλ αλ-Χάγια, αξιωματούχος της Χαμάς που έχει την εξουσία στη λωρίδα της Γάζας.

«Ελπίζουμε ότι η ημέρα της Πέμπτης δεν θα γίνει» μια νέα 10η Μαΐου, πρόσθεσε αναφερόμενος στην αρχή της κλιμάκωσης της βίας ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, η οποία οδήγησε σε έναν πόλεμο 11 ημερών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...