Μέση Ανατολή

“Τζιχάντ” σε όλη την Μέση Ανατολή: Ξεθάβουν το γιαταγάνι του "ιερού” πολέμου Χαμάς και συμμαχικές δυνάμεις

Στρώνει χαλί η Χαμάς για σύγκρουση μεγατόνων με “ιερό” χαρακτήρα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

«Οι παραβιάσεις του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ θα οδηγήσουν σε θρησκευτικό πόλεμο» δήλωσε συγκεκριμένα ο Yahya es-Sinvar, αξιωματούχος της Γάζας του Κινήματος της Χαμάς.

Ουσιαστικά δηλαδή ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος υπόσχεται ποτάμια αίματος, παρόμοια με τις τρομοκρατικές δράσεις του ISIS, που κατακρεούργησε την ευρύτερη περιοχή τα προηγούμενα χρόνια και που θύλακές του παραμένουν ζωντανοί.

Μιλώντας στον Τύπο για πρώτη φορά μετά τις ισραηλινές επιθέσεις, ο Sinvar έκανε δηλώσεις σε Άραβες δημοσιογράφους στη Λωρίδα της Γάζας σε δύο διαδοχικές συναντήσεις. "Οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ θα προκαλέσουν μεγάλο θρησκευτικό πόλεμο στην περιοχή" υποστήριξε, προειδοποιώντας την παγκόσμια κοινότητα να μην παραμείνει σιωπηλή ενάντια στις πρακτικές του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

"Η πόλη της Ιερουσαλήμ είναι η κόκκινη γραμμή. Η ύπαρξη του Ισραήλ εξαρτάται από το τι κάνει στην πόλη. Η αντίσταση ήθελε να μεταδώσει το μήνυμα «Σταματήστε να παίζετε με τη φωτιά» στον κόσμο και στον εχθρό. Ξεκινήσαμε να εκτοξεύουμε ρουκέτες προς την κατεύθυνση της Ιερουσαλήμ, ώστε ο εχθρός να γνωρίζει ότι υπάρχουν άνδρες για να προστατεύσουν το Τζαμί αλ-Άκσα. Η αντίσταση έχει δύναμη να εξαπολύσει εκατοντάδες ρουκέτες με απόσταση 200 χιλιομέτρων σε ένα λεπτό. " λέει.

Δηλώνοντας ότι αυτό που συνέβη στην τελευταία ισραηλινή επίθεση ήταν μόνο ένας μικρός ελιγμός, ο Sinvar έκανε την εκτίμηση ότι αν αγγίξει το Masjid al-Aqsa, κάτι παρόμοιο δεν θα συνέβαινε σε μια ανοιχτή σύγκρουση ή έναν περιφερειακό πόλεμο.

 

"Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αποτύχει"

 

"Η παλαιστινιακή αντίσταση επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Τελ Αβίβ" υπογράμμισε ο ίδιος σχολιάζοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις απέτυχαν να στοχεύσουν τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Χαμάς, καθώς και το κέντρο διοίκησης και ελέγχου της. Ο Sinvar δήλωσε ότι το Ισραήλ προσπάθησε να δολοφονήσει 500 εκλεγμένους άνδρες του κινήματος, αλλά απέτυχε να το πράξει. Εξηγώντας ότι η Χαμάς έχει υπόγειες σήραγγες 500 χιλιομέτρων, ο Σινβάρ είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θα μπορούσαν να καταστρέψουν μόνο το 5% αυτής.

Επιπροσθέτως δήλωσε ότι το Ισραήλ σκότωσε μόνο 15 άτομα από το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο επίπεδο της Χαμάς.

 

"Οι απειλές δολοφονίας του Ισραήλ δεν με τρομάζουν"

 

Αναφέροντας ότι τα εργαστήρια παραγωγής όπλων και τα κέντρα διαχείρισης επιχειρήσεων συνεχίζουν να λειτουργούν με πληρότητα άνω του 95%, ο Sinvar είπε πως "αυτά δεν με φοβίζουν, διευθύνω την επιχείρησή μου κανονικά, ενεργώ με μεγάλη ελευθερία", σχετικά με τις απειλές του Ισραήλ.

Ο Sinvar αποκάλυψε πως οι τελευταίες επιθέσεις των Ταξιαρχιών του Izzeddin al-Qassam (στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς) στη Γάζα σχεδίαζαν να τον τερματίσουν την σύγκρουση με 300 ρουκέτες, οι μισές εκ των οποίων προορίζοντας για το Τελ Αβίβ, αλλά αυτό εγκαταλείφθηκε, με σεβασμό στη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Δηλώνοντας ότι οι δυνάμεις της αντίστασης στη Γάζα βρίσκονταν σε υψηλό συντονισμό με τους αδελφούς τους στο Λίβανο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, ο Sinvar είπε: «Ήμασταν σίγουροι ότι οι δυνάμεις της αντίστασης θα εισέρχονταν από άλλα μέτωπα σε περίπτωση που είχε ενταθεί η σύγκρουση». Είπε. Ο Sinvar τόνισε αόμη ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο και τη Συρία κατά τη διάρκεια του πολέμου ήταν μέρος του πλήρους συντονισμού και της κοινής δράσης μεταξύ δυνάμεων αντίστασης τόσο στη Γάζα όσο και στο Λίβανο.

 

Ανασυγκρότηση της Γάζας

 

Όσον αφορά την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας, ο Σινβάρ επεσήμανε ότι φέτος θα υπάρξει μια σημαντική ανακάλυψη όσον αφορά τη ζωή και τις ανθρωπιστικές συνθήκες στη Γάζα.

Σημειώνοντας ότι θα εργαστούν μέχρι να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών εκεί, ο Σινβάρ υποσχέθηκε ότι όσοι θέλουν να ανοικοδομήσουν τη Λωρίδα της Γάζας και να τονώσουν την οικονομία θα ανοίξουν το δρόμο.

Ο Σίνβαρ τόνισε ότι η Χαμάς δεν θα πάρει ούτε μια δεκάρα από τα ταμεία ανάπτυξης και ότι το κίνημα έχει τους δικούς του πόρους.

Στη δήλωσή του, ο Σινβάρ ευχαρίστησε το Ιράν περί χρημάτων, όπλων και εμπειριών από τις δυνάμεις της αντίστασης και ευχαρίστησε την Αίγυπτο, το Κατάρ και την Τουρκία για τις προσπάθειές τους για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

 

Που πάνε τα λεφτά της Χαμάς 

 

Η Χαμάς ζει για τον όλεθρο και χρησιμοποιεί τον παλαιστινιακό λαό για μαξιλάρι... Αντί να χρησιμοποιεί τη δύναμή της για να ωφελήσει τον λαό της Γάζας, η Χαμάς δαπανά το μεγαλύτερο μέρος των πόρων της σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Guardian of the Walls (10-21 Μαΐου 2021 Μαΐου), η Χαμάς εξαπέλυσε πάνω από 4.300 ρουκέτες στο Ισραήλ. Οι μηχανισμοί εκτόξευσης πυραύλων της Χαμάς, το δίκτυο τρομοκρατικών σηράγγων «Μετρό» και άλλες τρομοκρατικές υποδομές κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή –– χρήματα που θα μπορούσε να έχει επενδύσει η Χαμάς για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών της Γάζας.

 

 

 

Πρόσκληση στον Χανίγια για επίσκεψη στο Κάιρο

 

Ο Σίνβαρ δήλωσε παράληλα ότι ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια είχε λάβει πρόσκληση από την Αίγυπτο να επισκεφθεί το Κάιρο και ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Ο αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη σχέσεων με την Αίγυπτο προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του παλαιστινιακού λαού.

Κατηγόρησε και τις ΗΠΑ λέγοντας : "Σταμάτα να παίζεις με τις εσωτερικές συγκρούσεις και να τις μεγαλώνεις", στοχοποιώντας τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντόνι Μπλίνκεν ότι τροφοδοτεί την εσωτερική σύγκρουση στην Παλαιστίνη.

Από την άλλη πλευρά, ο Sinvar επεσήμανε ότι υπάρχει μια διεθνής τάση που επικεντρώνεται στο ανθρωπιστικό πρόβλημα στη Λωρίδα της Γάζας, «Ο κόσμος είναι πεπεισμένος ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί». χρησιμοποίησε την έκφραση. Ο Sinvar υπογράμμισε ότι η Χαμάς «δέχεται μακροχρόνια εκεχειρία εάν οι δυνάμεις κατοχής αποσυρθούν στα σύνορα του 1967, οι εβραϊκοί οικισμοί διαλυθούν, οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες επιστρέψουν στην πατρίδα τους και καθιερώσουν το κράτος τους σε μέρος του εδάφους τους».

Ο κόσμος πρέπει να δεσμεύσει το Ισραήλ με το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Σημειώνοντας ότι έχουν ευκαιρίες να προετοιμάσουν το έδαφος για μια σχετικά μακροπρόθεσμη εκεχειρία, επανέλαβε. Δηλώνοντας ότι η Χαμάς δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πολιτική της ιδεολογία για να ξεφύγει από τις «τρομοκρατικές λίστες» των ΗΠΑ, ο Σινβάρ δήλωσε επίσης ότι τα κινήματα της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ δεν ενδιαφέρονται πολύ για αυτό το θέμα.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς υποστήριξε επιπλέον ότι ο Οργανισμός Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης δεν αντιπροσωπεύει τίποτα περισσότερο από ένα πολιτιστικό και πολιτικό διαμέρισμα χωρίς τη Χαμάς, την Ισλαμική Τζιχάντ και τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Σημειώνοντας ότι η ίδρυση της Παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας αυτή τη στιγμή δεν ταιριάζει με το επίπεδο του πολέμου, ο Σινβαρ προέτρεψε όλα τα κόμματα να συγκεντρωθούν γύρω από ένα τραπέζι προκειμένου να αναδιοργανώσουν την παλαιστινιακή εσωτερική πολιτική και να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική.

Τέλος ο Sinvar επεσήμανε ότι το παλαιστινιακό ζήτημα θα μπορούσε να βρεθεί ξανά στην διεθνή ημερήσια διάταξη και ότι αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να παραβλεφθεί, ενώ υποσχέθηκε στους “πολίτες της Ιερουσαλήμ ότι υπάρχει ένας πραγματικός λαός πίσω τους που δεν θα τους εγκαταλείψει και μια αντίσταση που δεν θα τους απογοητεύσει”

Ο Σινβάρ ζήτησε επίσης από τους Παλαιστινίους στη Δυτική Όχθη να αποτρέψουν τις διαμάχες και την κατάσχεση εκ των εβραίων εποίκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ