Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Το Ιράν ανακοίνωσε το νέο πολεμικό drone με την πιο ευφάνταστη ονομασία

Το Σώμα Φρουρών Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) παρουσίασε τρία σημαντικά  στρατηγικά προϊόντα στους τομείς του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος και του συστήματος αεροπορικής άμυνας.

Το IRGC παρουσίασε τον Νοέμβριο ένα έξυπνο αυτοματοποιημένο σύστημα που μπορεί να εκτοξεύσει διαδοχικά πολλούς βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η επίγεια στρατιωτική δύναμη του Ιράν αποκάλυψε επτά στρατιωτικά επιτεύγματα υψηλής τεχνολογίας που αναπτύχθηκαν στην εγχώρια αγορά, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεροπορικής άμυνας, μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) και ηλεκτρονικών συσκευών πολέμου.

Το βαρύ μαχητικό αεροσκάφος, που ονομάζεται Γάζα, το σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος «9th of Dey» και το σύστημα ραντάρ «Qods» παρουσιάστηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια τελετής στην οποία παρευρέθηκαν ο αρχηγός του IRGC Στρατηγός Hossein Salami και το IRGC Aerospace Τμήμα Ταξιαρχικός Στρατηγός Amir-Ali Hajizadeh.

 

Το drone με την ευρηματικότατη ονομασία...Γάζα!

 

Το "Γάζα" είναι ένα drone που κατασκευάζεται από Ιρανούς εμπειρογνώμονες ικανό να πραγματοποιήσει διάφορες αποστολές παρακολούθησης, μάχης και αναγνώρισης με διάρκεια πτήσης 35 ώρες.

Είναι ικανό να μεταφέρει 13 βόμβες σε απόσταση 2.000 χιλιομέτρων σε αποστολές μάχης. Το νέο drone μπορεί επίσης να μεταφέρει 500 κιλά διαφόρων συσκευών αναγνώρισης.

Εκτός από τις στρατιωτικές και αμυντικές εφαρμογές του, το drone "Γάζα" μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει αποστολές για την παρακολούθηση των δασών, των επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή βοήθειας σε φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρες και σεισμούς.

Το IRGC αποκάλυψε επίσης το πλήρες εγχώριο κατασκευασμένο σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος, που ονομάζεται 9th of Dey, το οποίο έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να καταστρέψει διάφορες απειλές σε κοντινή απόσταση, όπως πυραύλους Cruise, βόμβες αεροσκαφών και πολλά διαφορετικά drone.

Φωτογραφίες

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ