Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Αμερικανικά F-18 προσγειώθηκαν εσπευσμένα στο Ριάντ

Η Κεντρική Διοίκηση των Αεροπορικών Δυνάμεων των ΗΠΑ (USAFCENT), ανακοίνωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη F-18 μεταστάθμευσαν στη Σαουδική Αραβία για να προωθήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα εν μέσω της αυξανόμενης βίας στη Μέση Ανατολή.

"Τα αεροσκάφη F / A-18D Hornet αναπτύχθηκαν στην 378η πτέρυγα μάχης στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, αυτή την εβδομάδα ως μέρος μιας δύναμης ετοιμότητας για την ενίσχυση της ικανότητας της CENTCOM [Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ] να αποτρέψει επιθετικότητα και να προωθήσει την ασφάλεια και την σταθερότητα εντός της περιοχής ευθύνης της", ανέφερε η αμερικανική διοίκηση στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αεροσκάφη εστάλησαν στην περιοχή εν μέσω πρόσφατης κλιμάκωσης στη Γάζα, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

Η κίνηση των ΗΠΑ σημαίνει με απλά λόγια ότι το Πεντάγωνο εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ακόμα και γενικευμένης σύγκρουσης  στην περιοχή με απροσδιόριστες συνέπειες, η οποία αν λέμε γίνει, θα επεκταθεί και στο Ιράν, λόγω προχωρημένων εργασιών εμπλουτισμού ουρανίου, για το οποίο πιθανόν να ενδιαφέρεται και η Τουρκία.   
 

https://twitter.com/MeghUpdates/status/1392968994072580096

 

Την ίδια στιγμή, τα Merkava έχουνε μπει εκατοντάδες μέτρα μέσα στη Γάζα, ενώ ταυτόχρονα ελικόπτερα  AH-64, σφυροκοπούν θέσεις των Παλαιστινίων.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1392972081990615046

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...