Μέση Ανατολή

Θέμα χρόνου η μετωπική σύγκρουση Άγκυρας & Ισραήλ

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χενίγιε, σήμερα Δευτέρα, δείχνοντας αποφασισμένος να τραβήξει την κόντρα με το Ισραήλ μέχρι τέλους.

Ο Ερντογάν καταδίκασε τις επιθέσεις του Ισραήλ με τον πιο σκληρό τρόπο

 

Στη διάρκεια των συνομιλιών, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι "πάντα υποστηρικτής του σκοπού των Παλαιστινίων, θα υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους αδελφούς της και θα προστατεύει την αξιοπρέπεια της Ιερουσαλήμ". Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ισραήλ "άθλιες", οι οποίες "πρέπει να κινητοποιήσουν όλο τον Μουσουλμανικό Κόσμο".

Τέλος, κατήγγειλε τον διωγμό Παλαιστινίων, που γίνεται «με τον πιο σκληρό τρόπο», χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ «τρομοκρατικές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...