Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Περιμένουν αναταραχές οι Τούρκοι: ''Υπάρχει σχέδιο για ανατροπή του Ερντογάν''

Ο Τούρκος μεγαλοδημοσιογράφος İsmet Özçelik, που γράφει σε πληθώρα τουρκικών ΜΜΕ, μιλά για ένα τρομερό σχέδιο ανατροπής του Ερντογάν, βάσει των πλάνων του αμερικανικού ινστιτούτου RAND Corporation κάτω όμως από την καθοδήγηση της κυβέρνησης του Τ.Μπάιντεν που έχει επιταχύνει πλέον τις εξελίξεις στην χώρα.

Ο ίδιος στοχοποιεί κάποια “ειδική ομάδα προβληματισμού του Πενταγώνου” των ΗΠΑ, το οποίο, κατά τον ίδιο πάντα, έχει “μαγειρέψει” τις αποφάσεις που εφαρμόζονται στην Τουρκία αυτήν την περίοδο.

“Η τελευταία έκθεση του αμερικανικού ινστιτούτου ήταν σημαντική για την Τουρκία, ενώ δημοσιεύτηκε με όλες τις τιμές σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Το πιο εντυπωσιακό σημείο στην έκθεση αυτή, ήταν ένα ψέμα ότι «ο τουρκικός στρατός μπορεί να κάνει πραξικόπημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μην βάζετε στην μάχη τον στρατό, μόνο και μόνο για να προκαλέσετε υποψίες μεταξύ του Ερντογάν και του Χουλουσί Ακάρ. Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην εφημερίδα Hürriyet, ο Ακάρ επέστησε την προσοχή σε αυτό.

Το σχέδιο των ΗΠΑ επιγραμματικά σύμφωνα με την έκθεση του RAND έχει ως εξής: "Η Τουρκία είναι εκτός ελέγχου, αφού διώκει την οργάνωση το FETO.

Η αποκαλούμενη "Black Force" στηρίζει το PKK ώτε αυτό να προκαλέσει κύμα επιθέσεων στην Τουρκία , για να διακοπεί η ανεξάρτητη πορεία της Άγκυρας με Ρωσία και Κίνα”, τονίζει ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Ο ίδιος θεωρεί ότι “οι ΗΠΑ κάνουν “υπερωρίες” στο σχέδιο κατά της Τουρκίας, μετά την άνοδο στην εξουσία του Αμερικανού προέδρου Τ. Μπάιντεν και όλα γίνονται πλέον πιο γρήγορα.

Πυροδοτείται οικονομική κρίση στο εσωτερικό της χώρας, υποστηρίζεται η αντιπολίτευση, υπάρχει μεγάλη αμερικανική στρατιωτική πίεση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπάρχει και η απειλή από την Ελλάδα, ενώ μετά έρχεται η απόλυτη παγίδα της Ουκρανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκείνοι που κυβερνούν τη χώρα σε τέτοιες περιόδους, πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Πρέπει να ενεργούν με κοινή λογική. Από την άποψη αυτή, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου άμυνας (για τους 104 Ναυάρχους), είναι μια υπεύθυνη στάση.

Όσοι υπέγραψαν αυτή την δήλωση ( ούρκοι εν αποστρατεία Ναύαρχοι), λογοδοτούν ήδη στις αρμόδιες αρχές. Η έκθεση της RAND Corporation για την Τουρκία, πρέπει να  διαβαστεί όμως ξανά και ξανά. Κάθε βήμα που αναφέρει θα πρέπει να το μελετήσουμε ανάλογα. Η έκθεση αυτή για την Τουρκία, έχει προγραμματίσει εξελίξεις στην χώρα μας.

Μην πέσουμε  στην παγίδα της RAND Corporation, διότι διαφορετικά χάθηκε η Τουρκία”, καταλήγει μεταξύ άλλων ο ίδιος ο Τούρκος δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζουμε μόνο ένα κομμάτι της έκθεσης του αμερικανικού ινστιτούτου που ανέφερε ότι “η Τουρκία σε εκείνη την μελλοντική περίοδο θα κυβερνάται από έναν κατάλληλο συνασπισμό, εφόσον θα έχει αποχωρήσει ο Ερντογάν από την εξουσία και το ΑΚΡ, μετά το 2023”,και αυτό τα λέει όλα για το μέλλει γενέσθαι στην γειτονική χώρα αφού ήδη ο τουρκικός λαός ζητά την αποχώρηση του σουλτάνου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Αποκάλυψη-Τρομερό Βίντεο με ανατίναξη τουρκικού ελικοπτέρου Sikorsky στο Β.Ιράκ-Πανστρατιά Κούρδων για εξόντωση των τουρκικών δυνάμεων από ΡΚΚ

"Φορτωμένοι" οι Κούρδοι με ρωσικούς πυραύλους Kornet-E γαλλικούς και γερμανικούς αντιαρματικούς πυραύλους 'MILAN' και...
Στρατός Ξηράς 0

Θύελλα παρά τις εξηγήσεις Μητσοτάκη για τα “κενά στην Άμυνα”-Σοβαρή καταγγελία απόστρατου Ταξίαρχου που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά

Απόστρατος Ταξίαρχος ΠΖ Νίκος Κατσίκας: “Αν γνωρίζατε για πόσες μέρες πολέμου διαρκούσαν τ’ αποθέματα μας σε βλήματα...