Μέση Ανατολή

Ο άξονας του κακού: Ναυτικές ασκήσεις Ιράν, Πακιστάν στον Περσικό Κόλπο και στη Θάλασσα του Ομάν

Ο Πλοίαρχος Reza Sheibani, επικεφαλής του προσωπικού της πρώτης ναυτικής περιοχής του Ναυτικού του Ιράν, ο οποίος ενεργεί επίσης ως εκπρόσωπος της κοινής άσκησης, έκανε  ανακοίνωση την Τρίτη, λέγοντας ότι σκοπός αυτής της ναυτικής άσκησης είναι η βελτίωση της ικανότητας μάχης και η ανταλλαγή πληροφοριών και στρατιωτικών γνώσεων, μεταξύ των δύο ναυτικών του Ιράν και του Πακιστάν.

Αυτή η άσκηση γίνεται για να αποδείξει τη ναυτική δύναμη και τη συνέργεια και να δημιουργήσει μια εποικοδομητική και δυναμική αλληλεπίδραση για τη δημιουργία μόνιμης ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, και να διεξάγει κοινές ναυτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών και θαλάσσιων μέσων, και κοινές επιχειρήσεις  Passex με τα ιρανικό και πακιστανικό ναυτικό στα νερά του Περσικού Κόλπου και τη Θάλασσα του Ομάν, πρόσθεσε.

Οι ναυτικές μονάδες που αποτελούνται από το αντιτορπιλικό «Alborz» και έναν εκτοξευτή πυραύλων μαζί με ένα ελικόπτερο, καθώς και υποβρύχιες μονάδες μάχης και υποστήριξης του Πολεμικού Ναυτικού του Πακιστάν συμμετέχουν στη ναυτική άσκηση, δήλωσε ο Sheibani.

Αναφερόμενος στη σημασία της ενότητας και της σύγκλισης των ναυτικών δυνάμεων σε αυτήν τη στρατηγική περιοχή, πρόσθεσε ότι η δημιουργία ασφάλειας από τις χώρες της περιοχής θα οδηγήσει στην  ανάπτυξη και τελικά στην ευημερία του παγκόσμιου εμπορίου.

Ο πακιστανικός στόλος που αποτελείται από δύο ναυτικά πλοία ελλιμενίστηκε στο Μπαντάρ Αμπάς το Σάββατο το πρωί για να ενισχύσει περαιτέρω τις διμερείς και φιλικές σχέσεις με το Ιράν.

Με το μήνυμα αλληλεγγύης, ειρήνης και ευημερίας για τον ιρανικό λαό και την περιοχή, ο στολίσκος του Ναυτικού του Πακιστάν θα είναι παρών στο Μπαντάρ Αμπάς από τις 3 έως τις 6 Απριλίου.

Ο πακιστανικός στόλος εισέρχεται στο Μπαντάρ Αμπάς κάθε Απρίλιο, κάτι που δεν συνέβη πέρυσι λόγω πανδημίας κορονοϊού, δήλωσε ο Αρχηγός Επιτελείου του Ναυτικού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ