Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

ΥΠΑΜ Gantz: "Εάν επιτεθεί η Χεζμπολάχ όλος ο Λίβανος θα υποφέρει!"

Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς μίλησε για τις συνεχιζόμενες απειλές που θέτει η Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο σε επίσκεψη της Τρίτης στο 91ο τμήμα του IDF που βρίσκεται στο Βόρειο Ισραήλ.

«Έχω ολοκληρώσει μια αξιολόγηση κατάστασης σε ένα τμήμα που προστατεύει τα σημερινά πιο ευαίσθητα σύνορα του Ισραήλ», δήλωσε ο Gantz στη συνάντηση κατά την οποία ένας αριθμός υψηλόβαθμων κυβερνητικών υπουργών έλαβε την αξιολόγηση από ανώτερο προσωπικό του IDF στη Βόρεια Διοίκηση.

Συμμετέχοντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθυντής Στρατηγικής και Τρίτου Κύκλου Διευθυντής Γεν. Ταλ Κέλμαν, και Υπουργός Πολιτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Υπουργείο Άμυνας, Μίκαελ Μπίτον.

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης ήταν οι απειλές που θέτει η Χεζμπολάχ και άλλοι αντιπρόσωποι του Ιράν που έχουν τοποθετηθεί στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο και τη Συρία.

Όσον αφορά τις συνέπειες μιας σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ, ο Γκάντς είπε ότι "Εάν οι απειλές τον Νασράλα και της Χεζμπολάχ γίνουν πράξεις, το αποτέλεσμα θα είναι επώδυνο για τη Χεζμπολάχ και τους ηγέτες της. Και δυστυχώς για τον λαβανικό λαό, που χρησιμοποιείται ως ανθρώπινη ασπίδα από τον Νασράλα  που κρύβει όπλα και πυραύλους κάτω από τα σπίτια τους."

Την περασμένη εβδομάδα, ο Gantz έκανε παρόμοια σχόλια κατά τη διάρκεια ομιλίας για τον εορτασμό των στρατιωτών των οποίων ο τόπος ταφής είναι άγνωστος.

Εάν το Ισραήλ πρέπει να πολεμήσει με τη Χεζμπολάχ, «το έδαφος στο Λίβανο θα τρέμει και η τρομοκρατική οργάνωση θα χτυπηθεί σοβαρά», είπε. 

Τα σχόλια του Gantz ήρθαν καθώς οι μυστικές υπηρεσίες του IDF αξιολόγησαν στην ετήσια πρόβλεψή τους για το 2021, η οποία προβλέπει ότι η Χεζμπολάχ δεν θα παρασύρει το Ισραήλ σε γενικευμένο πόλεμο, αλλά θα προσπαθήσει να προκαλέσει «πόλεμο λίγων  ημερών» στις οποίες η μάχη θα είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με αυτήν την εκτίμηση, η Χεζμπολάχ θα κινηθεί  στα επίπεδα  της «εξίσωσης», δηλαδή ότι πρέπει να εκδικηθεί τη δολοφονία των μελών της, ακόμη και αν χρειάζονται  για αυτό μήνες ή χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ