Μέση Ανατολή

Ιράκ: Έντεκα νεκροί σε ενέδρα του Ισλαμικού Κράτους

Το επεισόδιο σημειώθηκε βόρεια της Βαγδάτης σε μια απομονωμένη περιοχή και οι δράστες έφεραν ελαφρύ οπλισμό  - Την Πέμπτη, είχε σημειωθεί διπλή επίθεση αυτοκτονίας των τζιχαντιστών στην καρδιά της Βαγδάτης - Δείτε βίντεο

Έντεκα μαχητές της Χασντ αλ Σαάμπι, ενός συνασπισμού παραστρατιωτικών οργανώσεων που πλέον έχει ενταχθεί στο ιρακινό κράτος, σκοτώθηκαν σήμερα το βράδυ σε ενέδρα του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της Βαγδάτης.

Σύμφωνα με πηγές της Χασντ που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση σημειώθηκε σε μια απομονωμένη περιοχή και οι δράστες έφεραν ελαφρύ οπλισμό. Τη μέθοδο αυτή έχει υιοθετήσει το Ισλαμικό Κράτος μετά την ήττα του στο Ιράκ, στα τέλη του 2017.

Την Πέμπτη, σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας των τζιχαντιστών στην καρδιά της Βαγδάτης σκοτώθηκαν 32 άμαχοι, ένα γεγονός που αναζωπύρωσε τους φόβους για αναβίωση των τζιχαντιστικών επιθέσεων σε αστικές περιοχές. Δείτε βίντεο από την επίθεση:

«Το ΙΚ εξαπέλυσε επίθεση στην ταξιαρχία 22 της Χασντ στα ανατολικά του Τικρίτ», της πρωτεύουσας της επαρχίας Σαλαχεντίν που απέχει 150 χιλιόμετρα από τη Βαγδάτη, ανέφερε ένας εκ των διοικητών της, ο Άμπου Άλι αλ Μάλικι.

Έντεκα μέλη της Χασντ σκοτώθηκαν και άλλα δέκα τραυματίστηκαν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο όλες οι πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο κατηγόρησαν το Ισλαμικό Κράτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ