Μέση Ανατολή

Ο Μπαρζανί κλείνει συμφωνίες πετρελαίου με τους Τούρκους & πολεμάει κατά του ΡΚΚ

Ο πρωθυπουργός της κουρδικής περιοχής του Β.Ιράκ, Μπαρζάνι, αρνήθηκε την Τετάρτη σε τοπικά ΜΜΕ αναφορές σχετικά με τη σύναψη συμφωνίας 50 ετών για πώληση πετρελαίου στην Τουρκία.

Ο Μπαρζάνι ανέφερε ότι, "μετά τη διακοπή του προϋπολογισμού της περιοχής από τη Βαγδάτη, πολλές εταιρείες προσπάθησαν να πλησιάσουν την περιοχή".

Εξήγησε, "η 50ετής σύμβαση με την Τουρκία είναι μόνο για την εξαγωγή πετρελαίου μέσω τουρκικής επικράτειας", τονίζοντας  ότι "αυτή η σύμβαση συνήφθη σύμφωνα με τις εξουσίες που  του παραχωρήθηκαν σύμφωνα με το ιρακινό σύνταγμα".

Ο Μπαρζάνι πρόσθεσε, "η αρμόδια Εταιρεία, η Deloitte, ελέγχει τις πετρελαϊκές μας συμφωνίες", εξηγώντας, "έχουμε δύο πηγές για τα  εισοδήματά μας: Αυτά που προέρχονται από  δικές μας πηγές και εκείνα που προέρχονται από τη Βαγδάτη. Το πρόβλημα είναι αυτά που λαμβάνουμε από τη Βαγδάτη".

Υπενθυμίζουμε ότι οι Κούρδοι Pesmerga του Μπαρζανί πολεμούν κατά των Κούρδων του PKK στο Β.Ιράκ, με τις ευλογίες της Τουρκίας.

Επίσης οι ΗΠΑ παρείχαν στρατιωτική βοήθεια ύψους 250 εκατομμυρίων $, στους Pesmerga toy B. Ιράκ, τους οποίους εκπαιδεύουν και οι οποίοι έχουν συγκροτήσει 2 Ταξιαρχίες τακτικού στρατού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ