Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ κατέρριψε drone της Χεζμπολάχ-Μετά το Ναγκόρνο ο Ερντογάν ετοιμάζει εκστρατεία για Παλαιστινιακό κράτος

Μετά την νίκη τους στο Ναγκόρνο κατά των Αρμενίων,  οι Τούρκοι πιθανότατα να ετοιμάζονται για νέα πολεμική αντιπαράθεση στην λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ με σκοπό την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους.

Για τυχόν τέτοια προσπάθεια θα έχουμε μια κοινή δράση Χαμάς, Χεζμπολάχ κά οργανώσεων με στόχο μια πανισλαμική επιχείρηση με δόλωμα βέβαια το Τέμενος ΑΛ Ακτσά και τους Παλαιστινίους.  

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη, ότι ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που ανήκε στη Χεζμπολάχ καταρρίφθηκε αφού αυτό είχε διεισδύσει στον ισραηλινό εναέριο χώρο,προερχόμενο από τον Λίβανο.

«Πριν από λίγο, ο IDF κατέρριψε ένα drone που ανήκε στην τρομοκρατική οργάνωση της Χεζμπολάχ, και το οποίο είχε διεισδύσει στον ισραηλινό εναέριο χώρο από το Λίβανο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avichay Adraee, με ένα tweet. Ο Adraee πρόσθεσε: «Η Βόρεια Διοίκηση συνεχίζει να διατηρεί υψηλή κατάσταση ετοιμότητας και δεν θα επιτρέψει την παραβίαση της κυριαρχίας του Κράτους του Ισραήλ».

Η κατοχή και χρήση drone από τρομοκρατικές οργανώσεις είναι ένα σοβαρό όπλο κατά του Ισράηλ σε μια πιθανή διένεξη στην περιοχή με θρησκευτικά κίνητρα και την Τουρκία από πίσω.  

Υπενθυμίζουμε ότι με νέα πρωτοβουλία των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης, ή σε συντομογραφία “Χαμάς”, έχει δεσμευτεί να βοηθήσει για την εξύψωση της εικόνας του διεφθαρμένου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ Αράβων και Μουσουλμάνων.

Η ίδρυση του Συνδέσμου για την επικοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης της Παλαιστίνης με έδρα την Κωνσταντινούπολη (Filistin İletişimciler ve Medya Derneği, ή FİMED)  είχε ως στόχο την εξύψωση του ονόματος του Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του χαλίφη ή ηγέτη όλων των μουσουλμανικών κοινοτήτων σε όλο τον πλανήτη.

“Η οργάνωση, που χρηματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση, διοικείται από τον εκπρόσωπο της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζουχρί, ο οποίος έχει  προβλήματα στην Παλαιστίνη λόγω κατηγοριών για παρενόχληση γυναικών, συμπεριλαμβανομένης μιας ξένης γυναίκας δημοσιογράφου”, αναφέρει ο Τούρκος αντιφρονούντας δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπού Ζουχρί δήλωσε ξεκάθαρα ότι σκοπός του γραφείου του είναι «η εξύψωση του καθεστώτος της Τουρκίας στους Άραβες και όλες τις Μουσουλμανικές χώρες».

Το σενάριο που προωθείται αναφέρει ότι ο Ερντογάν υποστηρίζει ολόψυχα την παλαιστινιακή υπόθεση και πιθανότατα αναζητά τρόπο να κάνει την Ιερουσαλήμ ξανά τουρκική , κάτι που άλλωστε είχε δηλώσει και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στη [ισλαμική] λατρεία είναι μια χαρούμενη απόφαση για όλους τους μουσουλμάνους και με αυτήν την απόφαση η Τουρκία επιβεβαίωσε και πάλι την κυριαρχία της. Συγχαίρω την Τουρκία και τον λαό της », έγραψε στο Twitter ο Abu Zuhri.

Η τουρκο-παλαιστινιακή ένωση με την ονομασία FİMED εκδίδει δεκάδες ανακοινώσεις προς υποστήριξη του Τούρκου προέδρου για διάφορα θέματα.

Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ο Abu Zuhri εξέδωσε ανακοίνωση που ανέφερε ότι η Χαμάς βρίσκεται δίπλα στην Τουρκία ενάντια σε αυτό που ονόμασε "εξωτερικές απειλές" και αυτό μας λέει πολλά για τα σχέδια της Τουρκίας .

Σε άρθρο μας για τις πιθανές προθέσεις της Άγκυρας για το επόμενο διάστημα ο γνωστός Ισραηλινός αναλυτής Seth J. Frantzman, είχε αναφέρει ότι εκτιμά ότι η Τουρκία, η οποία απειλεί πολλές χώρες τους τελευταίους μήνες, (Ελλάδα,Αρμενία, Γαλλία), προετοιμάζεται για τον επόμενο στόχο της που θα είναι πιθανότατα το Ισραήλ.

Εφόσον ο Ερντογάν πετυχαίνει τους στόχους του έχοντας Ρώσους και Αμερικανούς στο “τσεπάκι του” δεν θα σταματήσει και πιθανόν να ξεκινήσει ένα νέο πόλεμο για να δημιουργήσει ένα Παλαιστινιακό κράτος, αφού ξέρει ότι αυτό θέλουν εκατ, Μουσουλμάνοι στο πλανήτη. Σε μια τέτοια περίπτωση εκτιμάται όμως ότι θα πέσει στην μεγαλύτερη παγίδα που έχει δει ποτέ ο ίδιος και το καθεστώς του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ