Μέση Ανατολή

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν τους Κούρδους στο Β. Ιράκ

Το Υπουργείο Πεσμεργκά της Περιφέρειας Κουρδιστάν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέχουν σε δύο ταξιαρχίες της στρατιωτική βοήθεια στις αρχές του επόμενου μήνα.

Πρόκειται για τη «δεύτερη φάση στρατιωτικής και υλικοτεχνικής βοήθειας των ΗΠΑ», η οποία θα διανεμηθεί στις 14η και 16η Ταξιαρχίες στις αρχές Νοεμβρίου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με κουρδικές πηγές.

Η εν λόγω στρατιωτική βοήθεια αποτελεί «μέρος της διαδικασίας αναδιοργάνωσης και οπλισμού των δομών των ταξιαρχιών», ανέφερε η δήλωση του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απόφαση του στρατού των ΗΠΑ να διανείμει τη δεύτερη φάση της βοήθειας ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, μεταξύ μιας ομάδας ανώτερων στρατιωτικών συμβούλων των ΗΠΑ στο Ερμπίλ και του Υπουργείου Πεσμεργκά

Ο Υπουργός των Πεσμεργκά, Σορς Ισμαήλ, τόνισε ότι «η στρατιωτική και υλικοτεχνική βοήθεια των ΗΠΑ προς τις δυνάμεις του, αποτελεί αντικείμενο μεγάλου επαίνους και προσοχής». Ο Ισμαήλ εξήγησε ότι με τη βοήθεια αυτή, «οι δυνάμεις του κάνουν βήματα προς μια προχωρημένη και ευημερούσα φάση».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του στους αμερικανούς στρατιωτικούς συμβούλους για την επιθυμία τους, να αναδιοργανώσουν τις δυνάμεις του και να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας σύγχρονης στρατιωτικής δύναμης που είναι ανεξάρτητη και ενοποιημένη.

Με τη σειρά του, ο Διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή δήλωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα «συνεχίσουν να συντονίζουν και να παρέχουν βοήθεια στο Υπουργείο Πεσμεργκά», τονίζοντας ότι «η δεύτερη φάση στρατιωτικής βοήθειας είναι απόδειξη της επιθυμίας των ΗΠΑ και του συνασπισμού να ενισχύσουν τις δυνάμεις των Πεσμεργκά  προκειμένου να συνεργαστούν με τα συνεργαζόμενα μέρη για τον καθαρισμό της περιοχής από την τρομοκρατία και τους τρομοκράτες του ISIS.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ