Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Το απόλυτο χάος! - Ερντογάν: ''Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας''

Πήρε ''φόρα'' ο Eρντογάν και μεσούσης της κρίσης στο Αρτσάχ, στοχοποιεί ξεκάθαρα την Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ, το οποίο όμως  την ίδια στιγμή στέλνει όπλα στους Τούρκους Αζέρους!

Πρόκειται για μια πραγματική παράνοια η οποία επικρατεί πλέον στην διεθνή γεωπολιτική κατάσταση μετά τις στρατιωτικές παρεμβάσεις της Τουρκίας σε ένα νοητό τόξο από τον Καύκασο και την Α.Μεσόγειο μέχρι την έρημο της Λιβύης.

Το πιο εξοργιστικό είναι όμως ότι κανένας από τους αποκαλούμενους ηγέτες των μεγάλων χωρών δεν δείχνει να θέτει εμπόδια στην “οθωμανική πορεία” του Τούρκου προέδρου και αυτό αποτελεί όνειδος για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας», δηλώνει ο Ερντογάν δείχνοντας το τι θα επακολουθήσει αφού πληροφορίες φέρουν Χαμάς και Χεζμπολάχ να είναι έτοιμες για ένα γενικευμένο πόλεμο με το Ισραηλινό κράτος.

Πρόκειται για ένα ακόμη "τουρκικό πόλεμο δια αντιπροσώπων" παντού όπου υπάρχουν τα αχνάρια της πιο στυγνής αυτοκρατορίας του πλανήτη, της Οθωμανικής, και αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε επουδενί.      

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος δηλώνει ότι ο παλαιστινιακός λαός κατείχε την πόλη αυτήν «για χιλιάδες χρόνια».

Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ιερουσαλήμ ανήκει στην Τουρκία, αναφερόμενος στον έλεγχο της πόλης από την  Οθωμανική Αυτοκρατορία για μεγάλο μέρος της σύγχρονης εποχής, κάτι που είχαμε επισημάνει με παλαιότερο άρθρο μας πρώτοι από όλους.

«Σε αυτήν την πόλη που αφήσαμε τα δάκρυα μας κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ακόμα δυνατό να συναντήσουμε ίχνη της οθωμανικής παρουσίας. Η Ιερουσαλήμ είναι η πόλη μας, μια πόλη από εμάς», είπε στους Τούρκους βουλευτές  κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής  ομιλίας του στην Άγκυρα.

«Το πρώτο μας qibla [κατεύθυνση της προσευχής στο Ισλάμ] στο Τέμενος al-Aqsa και ο θόλος του βράχου στην Ιερουσαλήμ είναι τα συμβολικά τζαμιά της πίστης μας. Επιπλέον, αυτή η πόλη φιλοξενεί τα ιερά μέρη του Χριστιανισμού και του Ιουδαϊσμού”, τόνισε ο ίδιος δείχνοντας την πρόθεση να ελέγξει η Τουρκία ξανά αυτά τα μέρη.

Ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία κυβέρνησε την Ιερουσαλήμ από το 1516 έως το 1917.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η σύγχρονη Τουρκία, είναι το διάδοχο κράτος που έχει εδώ και χρόνια μια διαρκή σύνδεσή της με την ιερή πόλη, ενώ καταδίκασε τις φερόμενες προσπάθειες του Ισραήλ να αναγνωριστεί η πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ομιλίας του κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου του τουρκικού κοινοβουλίου,ο Ερντογάν πέρασε αρκετά λεπτά δήθεν "θρηνώντας" τη μοίρα της Ιερουσαλήμ και την κατάσταση των Παλαιστινίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μια άλλη κρίση που παρακολουθεί προσεκτικά η χώρα μας και το έθνος μας είναι η καταπίεση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων και οι διάφορες πρακτικές που παραβιάζουν την μοναδικότητα  της Ιερουσαλήμ», είπε προς το τέλος της ομιλίας του.

«Το ζήτημα της Ιερουσαλήμ δεν είναι ένα συνηθισμένο γεωπολιτικό πρόβλημα για εμάς. Πρώτα απ 'όλα, η Παλιά Πόλη, που είναι η καρδιά της Ιερουσαλήμ, χτίστηκε από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, με τα τείχη, το παζάρι και πολλά κτίρια. Οι πρόγονοί μας έδειξαν το σεβασμό τους για αιώνες διατηρώντας την πόλη σε υψηλή κατάσταση”, τόνισε ο ίδιος.

«Θεωρούμε τιμή εκ μέρους της χώρας και του έθνους μας να στηρίξουμε τα δικαιώματα του καταπιεσμένου παλαιστινιακού λαού σε κάθε φόρουμ. Με αυτήν την κατανόηση, θα παρακολουθήσουμε τόσο το παλαιστινιακό ζήτημα, όσο και την υπόθεση της Ιερουσαλήμ έως το τέλος», κατέληξε ο ίδιος.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει την ομιλία του Ερντογάν και αυτό αποτελεί δείγμα της πολιτικής της χώρας αυτής έναντι της Τουρκίας.

Οι Τούρκοι εδώ καιρό ασκούν μεγάλη επίδραση στον αραβικό πληθυσμό της Ιερής πόλης λόγω της οθωμανικής κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, δίνοντας άφθονη βοήθεια και επηρεάζοντας πολιτιστικά τους Άραβες στην περιοχή.

Έκθεση της Μοσάντ ανέφερε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα αλωνίζει στο Ισραήλ, μαζί με την  τουρκική «φιλανθρωπική οργάνωση ΤΙΚΑ”, η οποία λειτουργεί κάτω από την πολύ «στενή» συνεργασία με την ΜΙΤ.
 

Ο Τούρκος ηγέτης θέλει να γεμίσει με ισλαμιστές προσκυνητές την Ιερουσαλήμ, για να ζητήσει ότι θα ζητήσει αργότερα ως ηγέτης όλων των μουσουλμάνων του κόσμου την αυτονόμηση της πόλης,παριστάνοντας βέβαια τον ''Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.''

https://twitter.com/Istanbultelaviv/status/1311751449454563331

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...