Μέση Ανατολή

Τούρκος ιμάμης: Οι Τουρκάλες να συμμορφωθούν με την Χάρτα της Μεδίνας

¨Η Ιερουσαλήμ θα κατακτηθεί όταν οι γυναίκες της Τουρκίας συμμορφωθούν με την Χάρτα της Μεδίνας (του Μωάμεθ το 622) αντί για την Σύμβαση της Κωνσταντινουπόλεως, που καταδίκαζε την βία κατά των γυναικών¨, δήλωσε ο Νουρεττίν Γιλντίζ, ένας τζιχαντιστής και αντισημίτης Τούρκος ιμάμης, ο οποίος έχει κάνει κάλεσμα για ένοπλη τζιχάντ.

«Όταν οι Τουρκάλες συμμορφωθούν με την Χάρτα της Μεδίνας αντί της Κωνσταντινουπόλεως…και προτιμήσουν την προστασία του Θεού από αυτήν των ανθρώπων, τότε οι Εβραίοι θα εξαφανιστούν και η Ιερουσαλήμ θα είναι έτοιμη για μια νέα (Ισλαμική) κατάκτηση», είπε ο Γιλντίζ κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου με τίτλο « Η Ιερουσαλήμ και οι μάρτυρες του Mavi Marmara» υπό την διοργάνωση του «Ιδρύματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριών και Ανθρωπιστικής Αρωγής» (IHH), τον Φεβρουάριο του 2020. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιλντίζ, ένας ιμάμης του στενού κύκλου του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ηγετική φυσιογνωμία μεταξύ των συντηρητικών και φιλοκυβερνητικών ομάδων, ισχυριζόμενος ότι η Σύμβαση της Κωνσταντινουπόλεως υποσκάπτει τις αξίες και την δομή της παραδοσιακής οικογένειας. Είναι συχνός ομιλητής τόσο σε διοργανώσεις της νεολαίας του κόμματος ΑΚΡ όσο και σε συνέδρια και ομιλίες χορηγούμενες από φιλοκυβερνητικές ομάδες και οργανώσεις.

Ο Γιλντίζ καλεί ανοιχτά σε ένοπλη τζιχάντ, περιγράφει την δημοκρατία σαν ένα σύστημα για απίστους και λέει ότι μπορεί μόνο να χρησιμοποιηθεί ως μέσο εξαπάτησης για άνοδο στην εξουσία. Είναι αυτός ο οποίος ριζοσπαστικοποίησε τον σχετιζόμενο με την Αλ-Νούσρα αστυνομικό που δολοφόνησε τον Ρώσο πρεσβευτή στην Τουρκία τον Δεκέμβριο του 2016.

Οι αξιωματούχοι του ΑΚΡ συζητούν την απόσυρση από την Σύμβαση της Κωνσταντινουπόλεως και την ακύρωση του Νόμου υπ’ αρ. 6284, που τέθηκε σε ισχύ με την υπογραφή της Σύμβασης το 2011. Σύσκεψη της κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος για να αποφασιστεί η μοίρα της Σύμβασης που ήταν  προγραμματισμένη για την 5η Αυγούστου, ανεβλήθη.

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, η πρώτη ευρωπαϊκή συνθήκη που στόχευε ειδικά σε αυτά τα ζητήματα, τέθηκε προς υπογραφή τον Μάιο του 2011 και σε ισχύ τον Αύγουστο του 2014. Μέχρι τώρα 45 μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν υπογράψει την Συνθήκη, ενώ 34 από αυτά την έχουν επικυρώσει, με πρώτη μεταξύ τους την Τουρκία.

Σχολιάζοντας την επικύρωση της Σύμβασης από την Τουρκία, ο Νουμάν Κουρτουλμούς, αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΚΡ και πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, είπε ότι ήταν λάθος η συμμετοχή στην Σύμβαση, υποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να σκεφτεί την απόσυρση από αυτήν.

Ο σύμμαχος του προέδρου Ερντογάν, ο εθνικιστής και σκληροπυρηνηκός υποστηρικτής της εκκοσμίκευσης (!), Ντογού Περιντσέκ, ηγέτης του «Κόμματος της Πατρίδας» (Vatan Partisi), έχει επίσης πιέσει την κυβέρνηση για απόσυρση από την διεθνή συμφωνία. Περιέγραψε την συνθήκη ως «εργαλείο του Δυτικού ιμπεριαλισμού για τον έλεγχο της τουρκικής κοινωνίας».

Η «Χάρτα της Μεδίνας», στην οποία ανφέρθηκε ο Γιλντίζ, συντάχθηκε από τον Μωάμεθ το 622 και έθεσε την βάση για την οργάνωση της πόλης-κράτους της Μεδίνας.

«Η απελευθέρωση του τεμένους Αλ-Ακσά» και «η κατάκτηση της Ιερουσαλήμ» έχουν συχνά παρουσιαστεί ως στόχοι από τον Ερντογάν, αξιωματούχους του ΑΚΡ και τζιχαντιστές σε πρόσφατες συζητήσεις. Για παράδειγμα, απευθυνόμενος στο έθνος σχετικά με το διάταγμά του της 10ης Ιουλίου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μετά την ακύρωση από το διοικητικό δικαστήριο του προεδρικού διατάγματος του 1934 που την έκανε μουσείο, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι «η μετατροπή της Αγίας Σοφίας προαναγγέλει την απελευθέρωση του τεμένους Αλ-Άκσα».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης που διοργανώθηκε από ένα φιλοκυβερνητικό ίδρυμα, ο Κουρτουλμούς δήλωσε ότι η κληρονομιά για την Ιερουσαλήμ πρέπει να είναι η επόμενη ευθύνη της Τουρκίας μετά την Αγία Σοφία. «Είναι ευθύνη του έθνους μας να εκπληρώσουμε την κληρονομιά του « La Ilahe Illallah, Ibrahim Halilullah [Δεν υπάρχει Θεός εκτός από τον Αλλάχ, ο Αβραάμ είναι ο φίλος του]» που γράφτηκε στην κορυφή της Πύλης της Χεβρώνας, ως όνειρο, ως στόχος για τις επόμενες μέρες», είπε ο Κουρτουλμούς.

Πρόσφατα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το Φόρουμ Νεολαίας Ισλαμικής Συνεργασίας στις 10 Αυγούστου, χαρακτήρισε την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως μήνυμα για τον ισλαμικό κόσμο να απελευθερώσει το τέμενος Αλ-Άκσα.

Ο ίδιος ο Γιλντιζ παραδέχτηκε τις σχέσεις του με τζιχαντιστικές ομάδες στη Συρία σε μια επιστολή που έγραψε αμέσως μετά τον θάνατο του ηγέτη του Ahrar al-Sham, Χασάν Αμπούντ, επίσης γνωστού ως Abu Abdullah al-Hamawi, σε μια επίθεση αυτοκτονίας.

Το ΙΗΗ, διοργανωτής της εκδήλωσης στην Ιερουσαλήμ, που προβάλλεται ως φιλανθρωπική οργάνωση, είναι γνωστό ως εργαλείο της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ και έχει τεθεί υπό έρευνα από την τουρκική αστυνομία. Έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο όπλων προς τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα στην Συρία και την Λιβύη. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για την μεταφορά τραυματιών τζιχαντιστών του ISIS από Ιράκ και Συρία καθώς και μαχητών της Αλ-Κάιντα με ασθενοφόρο προς την Τουρκία.

Το 2010, ισραηλινές δυνάμεις έκαναν ρεσάλτο στο Mavi Μarmara, σκάφος τουρκικής ιδιοκτησίας που συμμετείχε σε στολίσκο με σκοπό την διάσπαση του αποκλεισμού που επέβαλε το Ισραήλ στην Γάζα, μεταφέροντας φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια. Οκτώ τουρκικής εθνικότητας και ένας τουρκο-αμερικανός ακτιβιστής έπεσαν νεκροί κατά την επίθεση, ενώ ένας ακόμη Τούρκος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του. Το σκάφος ανήκε και δρούσε για το ΙΗΗ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ