Μέση Ανατολή
Ενημερώθηκε στις:

Τρόμος στην Άγκυρα: ''Υπάρχουν δυνάμεις σε Δύση & Ρωσία που υποστηρίζουν την ιδέα της «Μεγάλης Αρμενίας»''

Ρωσικά, τουρκικά και αρμενικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχουν πλέον ισχυρές δυνάμεις στη Δύση και τη Ρωσία που υποστηρίζουν την ιδέα της «Μεγάλης Αρμενίας».

Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει διάρκεια 300 χρόνων, ενώ λέγεται ότι τα τελευταία 100 χρόνια αυτή η ιδέα προωθείται συστηματικά.

Το σχέδιο με το οποίο Ρώσοι και δυτικοί απειλούν την Τουρκία κατά τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας έχει ως εξής:

Από τις αρχές του 19ου αιώνα, οι Αρμένιοι εγκαταστάθηκαν μαζικά στον Καύκασο. Τα βήματα για την υλοποίηση της λεγόμενης ιδέας της «Μεγάλης Αρμενίας» συνοδεύτηκαν από "σφαγές" εναντίον των πολιτών του Αζερμπαϊτζάν.

Αυτή η αιματηρή ιστορία επαναλήφθηκε σε μικρά διαστήματα καθ 'όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Τα τελευταία χρόνια, οι Αρμένιοι έκαναν γνωστό περιστασιακά, το όνειρο της «Μεγάλης Αρμενίας» το οποίο, πάντα κατά τους Τούρκους, συνεχίζει να αποτελεί σήμερα μια μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον Νότιο Καύκασο.

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανάλυσης Διεθνών Σχέσεων Modern.az Farid Shafiyev, είπε ότι «το ζήτημα αφορά ξεκάθαρα κατά της Τουρκίας, και αποτελεί προοίμιο του αρμενικού συντάγματος.

Το σχέδιο «Μεγάλη Αρμενία» από τους Αρμένιους εμφανίστηκε τον XVIII αιώνα και για αυτό έχουν δημιουργηθεί σχετικοί χάρτες.

Η ίδρυση της Αρμενίας τον 20ο αιώνα στο έδαφος του Χανάτου του Ερεβάν που ανήκε στο Αζερμπαϊτζάν το 1918 ήταν ένα από τα πρώτα βήματα, τονίζει τουρκική εφημερίδα.

Μαζί με τη Ρωσία, υπάρχουν δυνάμεις στη Δύση που υποστηρίζουν αυτό το σχέδιο, το οποίο τρέμουν στην κυριολεξία οι Τούρκοι, οι οποίοι κατέσφαξαν ως γνωστόν 1.500.000 Αρμενίους το 1915, ενώ χιλιάδες άλλους τους εκτόπισαν.

“Οι ίδιοι σύμμαχοι, που ενώθηκαν ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, σχεδιάζουν ξανά να ανατρέψουν αυτήν την αυτοκρατορία. Το αρμενικό σχέδιο ήταν μέρος αυτού του σχεδίου. Ωστόσο, βρίσκεται ουσιαστικά σε ημερήσια διάταξη από τη δεκαετία του 1870 όταν και συζητήθηκε στο Συνέδριο του Βερολίνου”, αναφέρει το άρθρο.

Ο Αζέρος ειδικός Farid Shafiyev δήλωσε ότι οι Αρμένιοι χρησιμοποίησαν το θρησκευτικό στοιχείο για να φέρουν αυτό το σχέδιο σε ημερήσια διάταξη και προσπάθησαν να προσελκύσουν την προσοχή των χριστιανικών κρατών.

"Κρατούν αυτό το όνειρο αυτό ζωντανό και λαμβάνουν βοήθεια από ξένες δυνάμεις.Όσο για τους τρόπους για την καταπολέμηση του σχεδίου της "Μεγάλης Αρμενίας", νομίζω ότι πρέπει να λάβουμε περισσότερα μέτρα που θα αφορούν επιχειρήσεις αντιπροπαγάνδας, καθώς και άλλα σοβαρά μέτρα για να προχωρήσουμε στον πόλεμο της πληροφόρησης.

Οι προθέσεις των Αρμενίων πρέπει να αποκαλυφθούν. Οι ειδικοί του Αζερμπαϊτζάν που μιλούν αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά και άλλες γλώσσες έχουν δημοσιεύσει για το θέμα πολλά άρθρα σε πολλές γλώσσες. Είναι σημαντικό να κάνουμε αντιπαραβολή στους τομείς της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της πληροφόρησης προκειμένου να αποκαλυφθούν τα σχέδια της Αρμενίας”, καταλήγει ο ίδιος.

Ο Αζέρος επικεφαλής του Κέντρου Ανάλυσης Διεθνών Σχέσεων  είπε ότι καθ 'όλη την διάρκεια της ιστορίας, οι δυτικές χώρες και η Ρωσία αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να ελέγξουν τον Νότιο Καύκασο, με στόχο να αποκτήσουν τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή με την εφαρμογή τέτοιων σχεδίων.

“Από αυτή την άποψη, το σχέδιο «Μεγάλη Αρμενία» των Αρμενίων εθνικιστών είναι ένα πρόγραμμα που εξυπηρετεί το σκοπό τους. Το εκτελούν ενάντια σε εμάς και της Τουρκίας. Ακόμα κι αν δεν το υποστηρίζουν επίσημα, υπάρχουν εκατοντάδες ανεπίσημοι υποστηρικτές σε Δύση και Ρωσία”, κατέληξε ο ίδιος.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Μετά την υπογραφή με την Μόσχα για δεύτερη παρτίδα πυραύλων S-400 οι Τούρκοι προειδοποιούν για ”μπλοκάρισμα” στο Αιγαίο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής συρράξεως

Τα ελληνικά νησιά πρέπει να γίνουν άμεσα βάση ισχυρών πυραυλικών συστημάτων (ATACMS και EXOSET) κατά των τουρκικών...