Έκρηξη στη Βηρυτό
Μέση Ανατολή

Έκρηξη στη Βηρυτό: Σαν σεισμός 3,3 Ρίχτερ επισημαίνει ο Χουλιάρας

Όπως εξήγησε σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, η φονική έκρηξη καταγράφηκε στα σεισμολογικά δίκτυα με μέγεθος 3,3 Ρίχτερ.

Παγκόσμιο σοκ έχουν προκαλέσει οι γιγαντιαίες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στη Βηρυτό και οι οποίες άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες. Οι εκρήξεις οφείλονται σύμφωνα με την κυβέρνηση του Λιβάνου στους 2.750 τόνους νιτρικού αμμωνίου, χημικού λιπάσματος που μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί επίσης για την κατασκευή βομβών, οι οποίοι ήταν αποθηκευμένοι επί έξι χρόνια στο λιμάνι χωρίς οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ορισμένοι κάτοικοι νόμισαν ότι είχε γίνει σεισμός. Μάλιστα, όπως εξήγησε σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, η φονική έκρηξη καταγράφηκε στα σεισμολογικά δίκτυα με μέγεθος 3,3 Ρίχτερ.

Την εν λόγω εκτίμηση επιβεβαίωσαν και οι συνάδελφοι του κ. Χουλιάρα από το USGS. Ενδεικτικό του μεγέθους της ισχύος των εκρήξεων ήταν το γεγονός ότι εξαφανίστηκε δια παντός ένα κομμάτι στεριάς από τη Βηρυτό.

Διαγνωστική σεισμολογία (Forensic seismology) : Βηρυτός, η φονική έκρηξη καταγράφηκε στα σεισμολογικά δίκτυα με μέγεθος 3,3 Ρίχτερ !

Gepostet von Gerasimos Chouliaras am Mittwoch, 5. August 2020

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ