Μέση Ανατολή

Ισραηλινοί έκαψαν τουρκικές σημαίες

“Με πολύ θρασύ τρόπο έγινε διαμαρτυρία στο Ισραήλ, για το άνοιγμα που έκανε η Τουρκία στην Αγία Σοφία για λατρεία. Ομάδα 9 ατόμων που αυτοαποκαλούνται "Πρωτοβουλία Ιερουσαλήμ", συγκεντρώθηκαν μπροστά στο τουρκικό προξενείο που βρίσκεται στην υπό κατοχή Ανατολική Ιερουσαλήμ και έκαψαν την τουρκική σημαία που είχαν φέρει μαζί τους”, αναφέρει τουρκικό μέσο.

“Μετά από το περιστατικό η αστυνομία συνέλαβε το άτομο που έκαψε την τουρκική σημαία. Ο Ελίας Ζαρινά που δήλωσε πως είναι πρόεδρος της ομάδας "Πρωτοβουλίας Ιερουσαλήμ", σε δήλωση που έκανε προς το πρακτορείο Αnadolu, ανέφερε πως η "Πρωτοβουλία" αποτελείται από χριστιανούς και Εβραίους. Ο Ζαρινά ανέφερε πως το ένα μέλος της ομάδας που φάνηκε πως είχε και όπλο στη μέση του, είναι στέλεχος του ισραηλινού στρατού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Στην δήλωση που έκανε προς τον τύπο, έκανε έκκληση προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, να πάρει θέση ενάντια στην Τουρκία και να προστατεύσει τους χριστιανούς στον κόσμο. Τα μέλη της ομάδας κρέμασαν κάποια από τα πανό που ήταν εναντίον της Τουρκίας στο εξωτερικό μέτωπο του προξενείο ενώ αφού για κάποια ώρα κυμάτιζαν τις σημαίες της Ελλάδας και της βυζαντινής αυτοκρατορίας, μετά έκαψαν την τουρκική σημαία”, καταλήγει.

https://youtu.be/nm1JeiYya7c

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Κόλαφος για την Τουρκία με NAVTEX από την Ελλάδα σε χώρο Αιγυπτιακής δικαιοδοσίας μετά από αίτημα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας

Αν αυτό δεν είναι αναγνώριση του φερέγγυου ρόλου που επιτελεί η Ελλάδα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τι άλλο...